Microsoft oficiálně uvádí Office 2000

Po té, co již řada z nás Office 2000 poznala na vlastní počítač, je to oficiálně nastartováno – Office 2000 se může prodávat.
Po té, co již řada z nás Office 2000 poznala na vlastní počítač, je to oficiálně nastartováno – Office 2000 se může prodávat. Po sérii tradičních odkladů a dubnovém zpřístupnění Office 2000 velkým zákazníkům si tak do fronty mohou stoupnout i drobní uživatelé. Na slavnostním uvedení, kde Computer Press zastupuje Pavel Pospíšil, se věnoval prezident společnosti Microsoft Steve Ballmer zejména novým funkcím Office 2000 pro spolupráci přes web a ohlásil podporu Office Server Extensions ze strany několika amerických poskytovalů připojení k Internetu. Spolupracovat na dokumentech přes web tak budou moci i menší firmy či společnosti, které nemají vlastní web server a využijí pro ukládání dokumentů na web služeb svého poskytovatele. Uvidíme, jestli se k podobnému kroku rozhodnou i někteří zdejší poskytovatelé, jedlao by se jistě o zajímavé doplnění spektra nabízených služeb.

Oficiálně ohlášený Office tvoří tak, jak jsme již mnohokrát uváděli, různé odstupňované sady aplikací. Novými v řadě Office budou FrontPage 2000 a PhotoDraw 2000. Hlavní důraz v Office 2000 je kladen na podporu webových technologií, z toho důvodu je toho jen málo, čím může oslovit k Internetu nepřipojené uživatele. Office vždy ale byl dojnou krávou Microsoftu a pochopitelně i od verze 2000 se čekají velké přísuny do pokladny. Na americkém trhu je cena za verzi Premium $399 při upgrade z dřívějšího Office, $449 pro křížový upgrade z jiného produktu a $799 pro nové uživatele. Verze Professional bude stát $304 pro upgrade, $349 pro křížový upgrade a $599 pro nové uživatele.

Váš názor Další článek: Přehrávání zvukových CD se nedaří

Témata článku: , , , , , ,