Microsoft Office 2000 odložena, možná až o čtvrt roku

Proč Microsoft odkládá verzi kancelářského balíku? Protože není pod tlakem konkurence jako jindy, a chce jej lépe optimalizovat pro Windows 2000 (NT 5.0)
Firma Microsoft potvrdila, že nová verze kancelářského balíku Microsoft Office 2000 bude na světě později, než se očekávalo - nikoli v prvním čtvrtletí roku 1999, ale až ve druhém. Microsoft to odůvodňuje potřebami mnohem náročnějšího testování. Tzv. "Release to manufacturing", tj. termín, kdy bude produkt prohlášen za hotový a začne se s jeho výrobou, bude zřejmě na konci prvního kvartálu 1999, takže všeobecná dostupnost bude v čtvrtletí druhém. V nejbližších týdnech (určitě do konce roku) bude k dispozici Beta 2, distribuovaná desetitisícům betatesterů. Šéf vývoje produktu tvrdí, že "hlavním faktorem, který rozhodne o uvolnění tohoto programu, bude kvalita".

Živě komentuje: připomeňme si jen, že Office 2000 má přinést komponentovou architekturu, tento nejzásadnější přelom v softwarových "balících" nejen tohoto typu vůbec. Microsoft skutečně poprvé nemusí s uvedením nové verze Office pospíchat - verze 97 totiž znamenala jakési závěrečné vypořádání se s konkurencí, neboť vznik nového, nekompatibilního datového formátu konkurenční balíky (Lotus, Corel, ale i třeba u nás Software602) citelně poznamenal. Nyní může Microsoft skutečně počkat, až bude produkt dobře odladěný.

A je zde ještě jeden fakt: existence Windows 2000 (alias NT 5.0). Původně měla Office přijít na trh současně s NT 5.0, resp. tyto systémy měly být pro sebe optimalizované, Office měla využívat vlastností nových Windows. To se díky odsunu Office může povést i nyní, neboť na konci března už bude architektura nových Windows zřejmě definitivně uzavřená a bude se také pouze ladit.

Váš názor Další článek: Iomega představila 250 MB Zip mechaniku

Témata článku: , , , , , , , , , ,