Microsoft: odkládání instalace SP2 se blíží ke konci

Diskuze čtenářů k článku

JOFO  |  14. 04. 2005 12:00

ALL: NAZDAR PORADI MI NIEKTO A UVEDIE MA DO OBRAZU? MAM NAINSTALOVANE WIN XP HOME EDITION A CHCEM DO NEHO NAINSTALOVAT SP2 POTREBUJEM NAJPRV NAINSTALOVAT SP1? A POTOM 2? MAM NOVE PC MAM LEGALNE ZAKUPENE VSETKO ALE NEVIEM NAIST NA CD INSTALCIU SP2 PORADITE MI AKO JU NAINSTALOVAT A AKO JU MAM POHLADAT ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Disser  |  25. 02. 2005 00:33

SP2 je pekna pakarna. Kdyz nekdo potrebuje zabezpecit, tak pouzije poradnej firewall. Nerikam, ze je SP2 vylozene spatnej, ale rozhodne me rozcililo, ze jeho instalace je povinná. Pro me je hlavní důvod, ze SP2 zabezpecuje tolik, ze vam pro jistotu zakaze bluetooth porty. vim, ze to de vypnout, ale opravdu nemam naladu se s tim babrat, kvuli tomu, ze se mi gates chce zase jeste vic nasrat do pocitace.
Opravdu mi to zacina pripominat i robot(jak jiz bylo zmineno). Za nekolik let, kdy bude gatesuv sen o kompletni digitalizaci a sjednoceni ovladani domacnosti realitou, si usmysli, ze vyda povinny SP785 pro MS Toilet. Jeho hlavni prednosti bude, ze system bude nezavisle na uzivateli vyhodnocovat, kdy je vhodne splachnout. Bude vazit hmotnost vyloucenych fekalii. Pokud vsak nedosahnete pozadovane gramaze, zachod se nesplachne. Jednoznacnou vyhodou bude predchazeni nekontrolovaneho uniku vody do kanalizace. Ze vam vadi, ze nesplachnuty zachod smrdi? Muzete predce prejit ke konkurecnimu systemu. Nikoho vsak nezajima, ze vase misa je spolecne s vasimi fekaliemi, ktere jste doposud produkoval nekompatibilni.
Necht si to kazdy prebere po svem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fireball  |  24. 02. 2005 22:38

Kdysi jsem si za nemale penize koupil graficky balik Corel 8. Vlastni vektorovy editor ke sve profesi dost potrebuji. Nyni se mi zda, ze me MS svym SP2 nuti do investice (vyssi verze, protoze Corel 8 proste na SP2 nefunguje), kterou opravdu nepotrebuji. Takovyto postup povazuji za nehorazny. Nebo uz se Vam nekomu podrarilo na SP2 Corel Draw! 8 rozchodit?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vševidoucí oko  |  24. 02. 2005 18:56



Ergo: My v Redmondu víme nejlíp, co je pro vás dobré...tak buďte "proaktivní"
To je porád Windows XP, XP SP1, XP SP2, Windows Server 2003, Windows XP MediaCenter, Windown LongHorn.  Windows ShortDick...
ale kdy už konečně přijdou ty Windows BFU?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
L-Core, L-Core  |  24. 02. 2005 14:53

Já za SP2 nepřešel z tohoto důvodu:

http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp?Qst=188372&Main=51

Momentálně nemám čas ani náladu zjišťovat, která aplikace(a zda vůbec je to chyba aplikace) nekompatibilitu způsobila. V květnu to třeba zkusím znova, ale nyní se musím spokojit s tím co mám. Musím pak totiž instalovat OS zgruntu - čili z instalačního CD s integrovaným sp2 a pak projít martýriem updatů, ovladačů, aplikací,... a na to se moc netěším

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Xaver  |  24. 02. 2005 10:07

Mam problem s aktualizaci KB833987. Kdyz ji nainstaluji na sve Win XP SP1, tak mi prestanou fungovat nesystemove fonty, coz je pro mne, jako cloveka ktery se zivi tvorbou plakatu, letaku a jine propagace dosti neprijemne. Snazil jsem se problem vyresit nekolika zpusoby, vcetne instalace SP2, jenze ten tuto zaplatu jiz obsahuje a nelze ji odstranit. Bud SP2 mit nebo nemit. Rozhodl jsem se jej nemit, na ukor "bezpecnosti" ale za cenu toho, ze mi vse funguje jak ma...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  23. 02. 2005 21:00

A bude pokoj od vsech tech geniu a Salamounu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Labe  |  23. 02. 2005 17:32

Jo a ještě poznámka Attachment Execution Services (AES) - viz.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;889815
to mě taky nasírá, včetně jejich opravy Outlooku, aby neotvíral přílohy.
Filozofie - bude to bezpečnější i za cenu ž se s tím nebude dát pracovat - a ještě to nedovolíme ani vypnout.... Jsem padlej na hlavu já, anebo mi prosimvás řekněte jaká byla filozofie ochrany znemožněním práce. Podle mě to vymyslela nějaká opice. Firewall se dá vypnout. OK. Pak začnou skákat balónky řvoucí "máte vypnutej fajrwoll, jste v ohrožení života", "máte vypnutý aktualizace, jestli je nezapnete, zejtra umřete". No dobře. Balónky vypnu tweakama registru, který se dají naiít na internetu.
Ale AES services vypnout nejdou   jsou hluboko v systému. Takže jako debil každou chvíli potvrzuju "ano, já počítači opravdu chci dělat to co dělám", "ano, já počítači opravdu chci dělat to co dělám", "ano, já počítači opravdu chci dělat to co dělám"
kterej magor a čím přemejšlel ?? sakra musim se rozepsat a bejt sprostej protože mě takovej přístup štve

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  23. 02. 2005 20:36

Ty balonky se daji vypnout normalne v gui, ty tweaku z internetu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Labe  |  23. 02. 2005 22:49

dají, ale zkus si těch 50 drobností, MSN passportů, čarodějů, pejsků, různých sračekl apod.  dělat na 10 počítačích přes GUI - opruz, oprzu, opruz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Labe  |  23. 02. 2005 17:23

Přece není možné, aby celý systém bezpečnosti byl postaven na tom, že z jednoho jediného místa (i kyž představovaného více servery) se bude distribuovat na milióny počítačů, bez souhlasu uživatelů - kteří nevědí jak to vypnout - všechno automaticky. Vždyť je to ohromná díra, motivace pro zneužití. Jednou až něko napadne, klidně i zevnitř (nekontrolovaně upraví kód a podstrčí ho), a to nemusí být ani úmyslné, stačí chybka, tak se z toho milióny lidí najednou poserou.
Možná jsem trochu paranoidní, ale automatické updaty všude systematicky a zásadně vypínám. Už když s tím microsoft přišel se ve mě vždycky všechno naježí a říkám si, to snad neni možný jak může někdo jako prvek bezpečnosti prosazovat "automatickou aktualizaci". Doteď se s tím nemůžu smířit.
Taky nepamatuju, že by někdy nějaký antivir odchytil virus a když tak ho spíše zlikvidoval, resp. domácí uživatel stejně odklepl neaktualizovat a pak měl v počítači takovej bordel, že jsem nevěřil vlastním očím.
Ale to sem odbočil, podle mě různost instalací, něco jako přírodní diverzita -nebo sakra jak je ten termit ta to může jedině zabránit nějakýmu průseru. Včetně toho, že část pojeden na unixu, část na Win SP1, část s nějakým tím updatem, část na SP2, část na Win98 s firewallem, část bez firewallu.....
Z mojí zkušenosti, jedinej virus, kterej mi opravdu napadl počítač (za asi 7 let co je používám připojené i inetu), aniž bych jako trubka něco spustil, co jsem neměl, byl Blaster, kterej využíval bezp. díru. To jsem ale ještě neměl firewall. Teď používám firewall, žádnej antivir, a konejší mě pocit bezpečí - kdo ví .
Jo a SP2 vůbec není taková sranda. Jsou stroje, kde maká bez problémů a i kdyby drobet zpomaloval, je mi to jedno, za ty opravy to stojí. Na jednom stroji se ale stávalo, že náhodně, někdy po minutě, někdy po deseti se vyhroutil, ani ne do BSOD, ale na obrazovce se objevily vodorovné pruhy - asi klekla grafika nebo co - a pak už s tím neudělal nikdo nic. Pomohla odinstalace. Já vím, asi stačilo aktualizovat ovladače grafický karty. Ale než bych trávil hodiny a hodiny s tím že budu hledat výrobce grafárny, kterou už ani nepodporuje, hledat jestli to náhodou dělaly zrovna jeho ovladače, pročítatč support.microsoft.com, hledat v diskuzních fórech apod....na to se můžu vysrat.
A teď při představě, že se mi u toho člověka, co se mu starám o počítač tohle stane bez mého vědomí, když nemám zrovna čas, když nezjistím co se tam vlastně stalo, on bude platit za telefonní spojení, já budu jak kterén zjišťovat co se děje.....
ani náhodou.... s automatickejma aktualizacema jsem se nesrovnal a nesrovnám a ani u lidí, kteří do toho nevidí, to nepovažuju za správné
Labe

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
xsoft, xsoft  |  23. 02. 2005 17:12

Ze "neni proc se branit"??? Ja osobne SP2 nesnasim. To ze je posta jinak - jakoby pro lamy, nedme tomu. =automaticky zapnuty firewall (dekuji, ale mam vlastni), popup okna(dekuji, ale mam firefoxe s admuncherem), antivir (dekuji ale take vlastni).

Dalsi problem. Pros microsoftaci muse vsechno menit, myslim tim treba umisteni Spravce zarizeni. Pak kdyz lidem radim po telefonu, tak je na miste Spravce zarizeni Windows update.

Dalsi problem, co to hlidani preteceni .. a jak pak s tim nefunguji dalsi "spatne napsane" programy .. a to ze se tato kontrola musi vypnout pro explorer.exe ?

Dalsi problem (stal se mi pred 2 dny). Jde o ono zminene pingovani "srdicek". Predstavte si cloveka na siti, chce se do site s internetem pripojit a nic. Neprideli mu to IP, nenajde DNS,DHCP, .. nic. Kdyz vse nastavite natvrdo a napisete: cmd > ping 10.20.30.40 .. tak vam to po odklepnuti napise "Prikaz PING na ***". V miste *** je u vetsiny lidi ono pozadovane IP 10.20.30.40, ale ne .. misto toho jsou tam "srdicka" a paznaky.. jakobych se koukam na nejaky binarko. Komunikace se siti naprosto nepouzitelna, onen clovek se nedostane ani na lokalni, ani internetove servery. A TCP/IP jaxi reinstalovat nejde. Jo ani reinstal widli nepomuze, a za 2 dny se to tu stalo 2 lidem. Mozna je nejaka podivne udelana instalace SP2 primo na CD, ale me na SP1 zatim zadny podobny problem neprisel.

Takze .. lamy a obecne nezkuseni uzivatele, co se jim firewall a default nastaveni libi .. at si SP2 klidne maji, ale pro me je v nem zatim moc chyb a pokud to bude jen mozne, prechazet na nej nebudu. Nehlede na to ze 1x aktualizace nebo dalsi SP mi pekne zpomali system. A at se mi MS lidi jako kdyz jsem se s nima na invexu zkousel o tom bavit nesnazi nakukat, ze jde o opravu chyb a nove funkce / rychlost zustava stejna .. jen po ciste instalaci, a po naslednem pridani aktualizace s windows.update komp nabehl nekoliknasobne pomaleni nez predtim.

IE nepouzitelny, Outlook uz pomalu take ne, vse pomale a derave a do toho vseho budu davat dalsi deravy kabatek? Co nedavna chyba v SP2 .. http.sys, nebo fakt ze kdyz oznacim nejaky text a jinam ho zkopiruji, mam pred nim "áíčíářáéářčáář", tohle opravili jen v anglicke verzi a na cechy kaslou. Hlavne ze musime mit XP legalne abychom si jako jeden ze 3 statu na svete mohli neco sosnout z jejich supernerehlednych stranek.

Tak, ted jsem si trochu zanadaval, ale ve smes je to bohuzel pravda Toto je muj nazor, tak me prosim nekamenujte ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fyk  |  23. 02. 2005 13:31

No, jak si tak pročítám ty rozporuplné příspěvky, protože zrovna tohle mě docela zajímá, dospěl jsem k jasnému závěru: Microsoftí SP2 je jednoduše alergický na uživatele! Patrně dokáže číst tělesné vibrace či myšlenkové pochody a zejména na ty, které nejsou kompatibilní s filozofií systému, spouští alergickou reakci! Nevím, jak se to Billovi povedlo, ale jiné vysvětlení nenacházím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
.  |  23. 02. 2005 12:54

www.mujweb.cz/Pocitace/korunky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kombajn  |  23. 02. 2005 12:41

Mno nevím, Doma sleduju po instalaci SP2 zpomaleni PC (prece jen nemam nejnovejsi - athlon 1700 a 512 MB RAM) a v praci se mi od nainstalovani na notebook pomerne zasadne hryze DVD mechanika. Nove drivery Compaq nevydal. Kazdopadne mi od te doby notebook prestal chodit do usporneho rezimu (PRAVE kvuli ovladaci DVD) a DVD mechaniku to odpoji... neda se z ni nic cist, jedine reseni je odebrat a pridat hardware...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lubos, lubos  |  23. 02. 2005 11:42

By som si dovolil opravit formulaciu
"Z čistě praktického hlediska Microsoft toto právo má, získal ho odsouhlasením smlouvy s koncovým zákazníkem (EULA)"
na
"Z pravnickeho hlediska Microsoft toto právo má, získal ho odsouhlasením smlouvy s koncovým zákazníkem (EULA)"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 12:02

to je take moznost v tomhle pripade jsem ale zvolil prakticke hledisko ve srovnani s moralnim hlediskem z pohledu nekterych uzivatelu.tedy prakticky to rpavo ms ma, moralůni pravo podle nekterych uzivatelu nema.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Grovik  |  23. 02. 2005 12:56

To ze EULA neplati v pripade ze je v rozporu se zakony CR je jina vec... autor ji taktne vypousti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  23. 02. 2005 11:29

Jediny problem, co jsem pod XP zaznamenal, je s Adobe Premierou. Po instalaci SP2 prestane chodit presne vymezena cinnost, stezuje si to na cosi... po deistalaci je opet vse v poradku. Legalni uzivatel jsem, ale ceske zastoupeni Adobe nevi co s tim a sere na mne. Na muj opekovany telefonicky dotaz si mne "specialiste" prehazuji jako horky brambor a vysledek nikde.... fuj, uz si Adobe Premieru NIKDY nekoupim, podpora je na h*v*o a po 14 dubnu si budu muset asi ten komp odpojit od site a bude vymalovano ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kenya  |  23. 02. 2005 22:26

Pinnacle pry doporucuje vypnout ochranu DEP. Mozna je to stejny problem u premiery. Zvlast agresivne se to chova na AMD Athlonu 64 bit ktery ma nejakou ochranu v procesoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
m  |  23. 02. 2005 11:24

naprosta vetsina kriklounu tady ma win a vsechno nelegalni, nainstalovane programy "who is who in warez..) od donkey az po xxx downloadery...
samozrejme to pak obcas nefunguje, ale za vse muze microsoft..
 
v normalni spolecnosti kde je spravce (oddeleni) maji lidi zadna prava, sp2 se otestuje, kdyz nefunguje aplikace tak firma dodavajici aplikaci doda promptne novou (banky, edi reseni atd..) protoze se za to plati tezke prachy tak se firmy staraji (v soucasne dobe mame "certifikovany" a vyzkouseny vsechny firemni aplikace s SP2 + jeho managovani pres AD a nyni je SP2 na cca 40 strojich ze 100 BEZ PROBLEMU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
j8  |  23. 02. 2005 10:58

Dlouho sem ho odkladal a pri posledni reinstalaci sem si ho tam dal. Dneska sem si rikal ze tu hruzu zformatuju a hodim tam jen s SP1. Protoze mi opravdu nektere veci nejdou spustzit. O nepouzitelnosti IE, nemluve, presel sme na mozzilui ne ze bych chtel, ale ze me k tomu SP2 s IE6 donutili.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
anywherehome  |  23. 02. 2005 09:49

"...může poskytnou..." takže automatické poskytování záplat těm, co nechtějí mít SP2 je znevýhodňování uživatele, tudíž diskriminace - to musí přeci uznat každej soudce, ale kdo by dal prachy na boj s monopolem M$? Tolik do práva nevidím, takže mě klidně opravte :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire, Male_zvire  |  23. 02. 2005 10:03

Nemusíte ten OS používat. Nejte vy náhodou ten navrhovatel, co se soudil s McDonaldem kvůli tomu, že ztloustl z jejich jídla?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 10:33

To je dobry. Neco si koupite a kdyz to co si koupite v urcitem chvili pro vas zmeni zasahem vyrobce svou uzitnou hodnotu, nekdo vam rekne nemusite to pouzivat. Doufam ze to neni tak jednoduche.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire, Male_zvire  |  23. 02. 2005 12:09

Omyl, nekoupíte. U MS si nekupujete systém, ale licenci na jeho používání. Přečtěte si EULA.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Grovik  |  23. 02. 2005 12:54

Rad ybch ohanece EULOU ujistil ze to co je v EULE protizakone cize neschoduje se s pravnim radem CR nikdo dodrzovat nemusi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
anywherehome  |  23. 02. 2005 13:07

zlomit sirku bych po tobě ještě chtěl :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Golem  |  23. 02. 2005 09:35

Ten článek je opravdu tragický, co to je za bláboly? Co je špatného na tom, že to někdo nemá? U mě ve firmě jsme po instalaci SP2 museli instalovat znovu celé XP, protože mi na PC začala zlobit síť a ani odinstalace SP2 to už nezměnila. S SP1 všechno hladce funguje, tak proč bych to měnil? Firewall nepotřebuji a ostatní záplaty stahuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 09:40

Absence SP2 na pocitacich koncovych uzivatelu bez znalosti o bezpecnosti je bezpecnostni riziko nejen pro ne same,a le pro vsechny ostatni, ktere mohou ohrozit cervy sirene z nechranenych pocitace, dos utoky pro ktere jsou takova pc pouzivana nebo spam, ktery je casto rozesilan z napadenych PC.
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Golem  |  23. 02. 2005 09:53

To jistě, ale SP2 není žádné zázračné řešení, které by tomu zabránilo. Když si pravidelně záplatuji SP1, mám anitvir, antispy atd a firewall nepotřebuji, protože ten je na serveru, tak nechci, aby mi někdo nutil SP2, který mi v síťovém prostředí nevyhovuje. Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že uživatel bez jakýchkoliv znalostí o bezpečnosti je pohroma, ovšem to ani SP2 nezachrání, jen to riziko může snížit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 10:26

to snizeni rizika po instalci SP2 a zapnuti automatickych aplikaci je obrovske, a je to pomoc hlavne vsem lidem, ktery si system opecovavaji, protoze staci par tisic troubu s nezajistenym pocitacem a proti dos utoku nic neudelate (nebo udelate, s obrovskymi naklady) o spamu ani nemluve. Navic pokud nemate SP2, tak mate system nachylny na utoky tyu buffer overflow. absolutni bezpecnost neexistuje, ani s PS2, ani bez nej, ja jsem jen rad, ze SP2 je a ze si ho muzou nainstalovat i ti, co si windows ukradli, to nebylo jednoduche rozhodnuti, alespon podle rozporuplnych zprav z MS v prubehu casu. jenze nechat miliony masin nechranenych a bez pristupu k aktualizacim, to by poskodilo ty, kdo za soft plati.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Redmarx  |  23. 02. 2005 11:09

Jaky rozdil je vazeny pane mezi tim, kdyz mam na PC Windows XP SP1 nebo Windows 2000 ? Nebo si vazne myslite, ze se celej svet posral s Windows XP a presel na ne ? Verte tedy, ze minimalne u nas ve firme mame cca. 50 PC a z toho polovina ma Windows 2000 a polovina ma Windows XP SP1. A automaticky aktualizace jsem pro jistotu vypnul, takze tam kde je kolega nezapnul, tak se stejne nic nenainstaluje.

Proc taky. Viry nemame, protoze mame na web a mail serveru kvalitni antivir a se spamem bojujeme taky uspesne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Redmarx  |  23. 02. 2005 11:14

Jo a mimochodem, ten web a email server bezi na Linuxu. Nejlepsi cesta jak zbranit utokum na PC je strcit mezi uzivatele a internet linux.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 11:33

nemluvim o firme, ktera ma sit za nejakym perimetrem (i kdyz perimetrova ochrana take neni idelani reseni bezpecnosti, staci, aby nekdo dotahl neoc na notebooku do lokalni site..). Ve firme jsou automaticke aktualizace na pracovnich stanicich zbytecne, kdyz muzete pouzivat nastroje pro centralni spravu a stahnout si jeden instalacni balicek a poslat aktualizaci na vsechna pc bez redundantniho stahovani, ktere by zbytecne zatezovalo pripojeni k internetu.
 SP2 je ale vyraznym zlepsenim pro domaci uzivatele. Cim vice lidi ho bude pouzivat tim lepe pro vsechny, protoze se snizuje pocet zranitelnyhc stroju, ktere slouzi pro koordinovane masove utoky nebo rozesilani spamu, distribuci nelegalnich materialu (tyicky detske porno distribuovane pres zombie PC). Samozrejme tohole riziko snizuje i rostouci pocet linuxovyhc stoju, ale windows stale jeste pouziva drtiva vetsina uzivatelu pc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Golem  |  23. 02. 2005 12:46

Šmarjá, Vy tady děláte z lidí, co nemají SP2, pomalu distributory dětské pornografie. Tomu říkám propaganda. Kolik Vám Microsoft platí, že to berete tak hákem?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 12:59

trosku uberte -  podsouvate mi neco, co jsme nerekl. upozornuji pouze na rizika nezabezpeceneho pocitace - vyuziti nechranenych PC k distribuci detske pornografie neni vymysl, skutecne se to stalo, dokonce jsme o tom psali na zive. s bezne dostupnymi nastroji odhalite nechranena pc, ziskate na dnimi kontrolu  aje jen na vas, co s nimi budete delat, jestli je budete pouziva tjen jako proxy, nebo pro sireni spamu, zalozeni dos utoku...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Golem  |  23. 02. 2005 13:15

Napsal jste "typicky distribuce dětské pornografie", to je jako by to byla běžná věc. Takže když někomu napíšete, že nemá SP2 a proto může být jeho počítač použit například k distribuci dětské pornografie, silně to zavání jakousi propagandou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 13:20

ja bych tu formulaci opravil na "pokud ma nechraneny pocitac" jinak je to jen konstatovani skutecnosti, pokud mate nechraneny pocitac, tak muze byt napaden a vy na dnim ztracite kontrolu , to je proste skutecnost.  SP2 je jenom vhodny nastroj pro bezneho uzivatele bez technickych znalosti, zvyseni miry zabezpeceni windows XP s  SP2 je pomerne zasadni. microsoft proste jednou udelal neco dobreho, ale mluvit o tom jako o dobrem produktu je spatne. Proc?
osttane pokud je snaha vzdelavat uzivatele o bezpecnosti a rizicich nezabezpeceneho pocitace propaganda, tak ano, sirim propagandu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Golem  |  23. 02. 2005 13:27

Myslím, že si nerozumíme a odbíháme od tématu. Já přece neříkám, že SP2 je špatná věc. Mě se nelíbí, že mě má někdo nutit k jeho používání tam, kde nechci. Doma ho mám a nevadí mi. V práci do sítě ho nechci, protože ho na pracovní stanici nepotřebuji. To je všechno. Sám píšete, že je SP2 výborná věc pro uživatele bez technických znalostí. Ale proč by měli být k jeho instalaci nuceni všichni?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 13:32

ale do firmy vam ho nikdo nenuti, muzete si vypnout automaticke aktualizace na stanicich (tam imho nemaji co delat) a spravovat si celou sit centralne, MS k tomu ucelu dava nejaky nastroj pro deployment software zdarma.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tomasgn, tomasgn  |  23. 02. 2005 21:58

asi je jich vic, ale jestli vsechny tyhle berlicky funguji tak jako ten kram co s nim musi zapasit kolegove, tak preju vsem windowsakum hodne pevne nervy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 21:25

Sakrys tak to uz mne docela desi. Muzete mi prosim poradit jak dostat SP2 do WIN 98SE s CPU 266/128RAM ? Nerad bych aby brachovi nekdo tuto nadupanou masinu ovladnul a zneuzil, navic na novou nema.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Redmarx  |  23. 02. 2005 13:09

Vy to ale stale nechapete ? Kdyz pominu ty domaci uzivatele, co pouzivaji Linux, tak skutecne myslite, ze vsichni domaci uzivatele maji Windows XP ? Vzdyt stale hodne lidi ma doma Windows 98 a nekteri maji Windows 2000, pro ne zadne SP2 neni, tudiz zabezpeceni internetu pomoci Windows XP SP2 je opravdu smesne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Redmarx  |  23. 02. 2005 13:15

Mimochodem kdyz uz licite Microsoft jako firmu, ktera chudak to s nami mysli dobre a chce nas pomoci SP2 uchranit pred nakazou z internetu, tak proc tahle firma nenecha uzivatele za nejaky drobny peniz updatovat sve systemy. Urcite kdyby se treba Windows 98 dali upgradovat na Windows XP SP2 za tisicovku, melo by SP2 mnohem vetsi smysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 17:51

souhlasim s vami v toim, ze MS nedela v oblasti bezpecnosti pro starsi systemy totez, jako pro windows xp - pry na to nejsou zdroje. je fakt, ze kvuli SP2 doslo k vyraznemu odlozeni vydani longhornu, ona to asi neni moc sranda predelat jadro systemu podle zasad trustworthy computingu. pravdepodobne tady ma sve slovo i marketing - ms chce,a by uzivatele prechazeli na novou verzi systemu, tak jim dava duvody.
 
skutecnost, ze neni obdoba sp2 pro win 95 nebo 98 ale nijak nesnizuje prinos SP2 pro uzivatele Windows XP, kdyz odstranite 100 milionu potencialnich zombie pc, tak je to znat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas  |  23. 02. 2005 09:03

Na svuj nb jsem po case rozmysleni nainstaloval SP2 a po 14ti dnech,kdy jemne zlobil se sesypal uplne.V servisu mi rekli(po tom co jsem chybu spatne oznacil za chybu disku)ze se to stava pri nainstalovani SP2 na "necisty" pocitac.ted ho mam pre zcistou instalaci a slape dobre,ale stale se bojim ho dat na desktop,kde mam par kritickych aplikaci...Nastesti se v takovem pripade neprichazi o cena data, jen o "bezcenna" nastaveni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MatesB, MatesB  |  23. 02. 2005 08:54

Po nainstalovani SP2 na instalaci s SP1 se pocitac opravdu VYRAZNE zpomalil, je to P3/1200MHz, zadnej celer ani mrkev. Proto probehla celkova reinstalace systemu a VYPNUTI auto update. Jinak na tomto PC se vzdycky pouzivaly pokud mozno nemicrosofti programy (firefox, thunderbird, miranda, openoffice ...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tominko  |  23. 02. 2005 09:44

svata pravda!!! SP2 BRUTALNENE zpomali system a to mam athlon XP 64 3000+, som proti SP2.... spisme peticiu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 10:27

jake brutalni zpomaleni mate na mysli? ja mel SP2 na P4 1,6 768 MB RAM a ted na P4 530J 1 GB RAM a jeidny rozdil je nejakych 20 MB vice zabrane RAM

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pitrs  |  23. 02. 2005 11:22

citelne-viditelne zhrorsenie odozy OS mi bohate staci aby som ho oznacil za brutalne aj v mojom pripade
nastastie sedim za firewallom a widly pouzivam len ako game loader na pracu pouzivam iny OS

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 11:37

jak rikam, ja jsme citelne zhorseni odezvy OS nezaznamenal ani na jednom PC s SP2 - doma ted mam tri, ale za ten pulrok, co je SP2 venku uz jsem ho instaloval tak 10x a prekvapive bez problemu (vsechno platforma intel cpu, intel chipset). tim neirkam, ze nejake snizeni vykonu nemuze nastat, ono by bylo s podivem, kdyby tak velky balik SW neprnesl nejake problemy :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 21:16

Chlapi v konfere mne trkli spravnym smerem a pri vedomi ze to zpomaluje rada novych genialnich sluzeb kter tam pred tim nebyly jsem provedl "Tento počítač -> Spravovat -> Služby -> Centrum zabezpečení -> Vlastnosti ->
Spouštět ručně -> Zastavit." a zlepsilo se to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fyk  |  23. 02. 2005 08:47

SP2 jsem měl na počítači celkem dvakrát. První instalace byla katastrofální, přestaly chodit některé prográmky, při kliknutí na Vlastnosti se pravidelně zasekával EXPLORER apod. Podruhé jsem to zkusil při reinstalaci systému, bez jakýchkoli programů. Opět průšvih. Výrazně pomalejší systém, kompatibilita s některými programy (mám na mysli třeba Kerio) špatná, pokud jsem si chtel občas pustit P2P o tom radši nemluvím.
Může mi někdo rozumě vysvětlit, proč bych si měl instalovat SP2 pokud firewall ihned vypnu, jelikož mám Kerio, pokud nepoužívám IE, jelikož mám Firefox a používám dále třeba AdAwarwe,Spybot SD, Spywareblaster a kvalitní antivir Nod 32?????

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 09:36

pokud mate problem s SP2 je dobre nejprve zkonzultovat seznam nekompatibilnich aplikaci a pote se obratit na technickou podporu - problem nemusi byt jen v SP2. SP2 prinasi prekompilovane jadro systemu, ktere je tak vyrazne odolnejsi vuci utokum typu buffer overflow, uzivatelum bezdrativych siti potom prinasi lepsi podporu a zabezpeceni bezdratove komunikace.
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire, Male_zvire  |  23. 02. 2005 10:00

Třeba proto, že SP2 při instalaci vytahá takřka celé jádlo OS a nahradí ho novější a lepší verzí?
Že vám ucpe díry, které nemusí zvládnout zazdít ani SW třetí strany?
Třeba proto, že mi od té doby chodí OS líp a rychleji?
Taky třeba proto, že většinu problémů s SP2, které jsou vyjmenované v téhle diskusi, jsem viděl na PC s nelegální verzí OS?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Grovik  |  23. 02. 2005 12:47

To sem nevedel ze legalnost Windoze ma vliv na jejich rychlost?? To je fakt nebo jen nevite co mluvite?

Mimochodem FW jakekoliv strany by snad mel byt natolik schopny aby zatloukl vsechny diry ktere ho zatlouct necham. To ze FW ktery je ve Windoze je cosi mezi domobranou a bojovniky za volebni prava zen je jeho problem a rozhodne nedosahuje kvalit skutecneho FW.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire  |  23. 02. 2005 13:14

Spíš vy nevíte, o čem mluvíte. To by jste se i divil, co dokáží vyrobit aktualizace na "zlegálněných" WIN XP.

Ano, důležité je to slovo MĚL. Už jsem viděl pár zbouraných PC s velmi kvalitním a "dobře" nastaveným FW.

Lidi probuďte se už konečně a přestaňte být tak šíleně sebestřední. Windows používají lidi, kteří ani neví co to je Firewall a na co to je. Když jim to tam nainstalujete, tak vám odkliknou cokoliv se jim objeví na obrazovce a je vám celej Firewall na ****** a pokud to nastavíte na tvrdo, tak budete u zákazníka v jednom kuser sedět, protože mu něco nefunguje. Jenže to asi nevíte co to vlastně je že?

TAkže FW v SP2 není skutečný FW? Pane jo. To jsou věci. A já myslel že je. No jo. Tady se člověk pořád učí. Takovejch chytrejch hlav na Zive.cz....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Kalenda  |  23. 02. 2005 19:33

dobry den, umi tedy kontrolovat odchozi provoz pro jednotlive IP na lokalnim rozhrani? mit tedy AUTOMATICKy jina pravidla pro domaci, firemni a wlan pouzivani?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vševidoucí oko  |  24. 02. 2005 18:39



SP2 firewall JE firewall. Tak jako Wartburg JE při troše fantazie auto. Dá se to nastavit líp, ale na nastavování je to už zas dost nepraktický. Není to obrana proti několika superhackerům, ale proti miliónům zvědavých lam tam venku.
Očekávanou službu, zvýšení bezpečnosti kompu o pár desítek procent, splní. Ale jestli nějaká firma nechá ochranu vnitřní sítě na obyčejným firewallu SP2, kterej k tomu určenej není, to už je jejich blbost.
Souhlas že největší hrozbou je uživatel, kterej si stěžuje že se ho to furt na něco ptá a tak vše odkliká že "ok".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fyk  |  23. 02. 2005 13:16

Tak aby bylo jasno Windowsy mám legálně. Systém v žádném případě nechodí rychleji,mám 256 MB RAM a ten rozdíl byl opravdu citelný. Počítač nemám jen na práci,ale i na zábavu a stahování. A tam SP2 značně pokulhává, zvláště pouštím-li více programů najednou. Internet mám přes LAN ochranu slušnou a jestli mi sem občas něco proklouzne, radješ jednou za čas system reinstaluju nez SP2. Nejsem vůl,zálohy mám a počítač je tu od toho, aby sloužil mě a ne já jemu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire  |  23. 02. 2005 13:39

Na obou počítačích mám WIN XP legálně. 512 MB RAM a po instalaci SP2 běží oba počítače citelně rychleji. Jeden mám na práci a na druhém jenom pařím. Nikdy mi do PC po internetu nic neproklouzlo, o systém se takřka nestarám a nebrání mi ho nic, co by nebylo od MS. Nezálohuju a počítač slouží mě.
Mmj pro Win XP je od výrobce doporučených 512 MB RAM pro pohodlný běh. 256 je opravdu málo. Ale i na mém služebním notebooku s 256 MB se SP2 neprojevil žádným zpomalením.

Tak to bude asi rukama.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 21:10

Jak pisete "každé desáté PC jde do bluescreen, navíc ještě s tím, že to někdy nejde obnovit ani přes body obnovy zpět..." tak to u mne na Celeron 433 /384 MB RAM ano a znatelne. ale po zasahu "Tento počítač -> Spravovat -> Služby -> Centrum zabezpečení -> Vlastnosti ->
Spouštět ručně -> Zastavit." je uz to lepsi

Bohuzel na nove PC nemam a tohle ktere mi bylo darovane to asi uz jaksi nezvlada, SP1 jelo rychleji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sphinx  |  23. 02. 2005 10:25

spis bych rad vysvetlil co ti nejde na keriu a p2p(u me dc) vse v poho???sp2 instalovanej jak do cistyho tak do "pouzityho" systemu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fyk  |  23. 02. 2005 13:20

Jak už sem napsal výše, problém nastává hlavně s P2P (Gnuttela, Kazaa, DC...) a v kombinaci více programů. Když si ho chci otevřít a mrknout se na přenos tak se seká, což v SP1 nedělá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 14:02

pokud se dobre pamatuju, tak SP2 nejak omezil pocet soucasnych spojeni, ta hodnota se da jednoduse zmenit, zkuste se podivat na google.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 21:12

jo tusim ze onezi na 4 ale staci pohledat "AntiSpy" a veskera omezeni jsou smesnou minulosti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Q  |  23. 02. 2005 08:25

zvláště, pokud máte síť, kde se potkává víc systémů /Windows, Novell, Linux/. Je lepší se mu vyhnout.
Článek je snad PR. U XP mi vadí, že se dá těžko zjistit, co mu vadí, když hlásí závažnou chybu HW - třeba LCD známé značky neumí poznat. U Googlu v IE se ztrácí čeština, a vůbec je toho moc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kam  |  23. 02. 2005 08:52

neregistrovaný - Q napsal:"U XP mi vadí, že se dá těžko zjistit, co mu vadí, když hlásí závažnou chybu HW ..."
Pokud jsi tak neschopý, nesváděj to na systém. Příště napiš, že jsi neschopný to zjistit... 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tominko  |  23. 02. 2005 09:40

ty si riadna truba! XP je pre bezneho uzivatela spanielska dedina a ked to napise ze je zavazna chyba HW tak bezny uzivatel nevie ako to zistit, nieje to totiz otazka jedneho-dvoch kliknuti mysou. Micro$oft sa sice snazi ale ide viec smerom k uzivatelom ktory sa viac viznaju v systeme a nie k 'sekretarkam' ktore su radi ze vedia spustit word

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
neregistrovany  |  23. 02. 2005 20:40

no hlavne ze u Linuxu to bezny uzivatel zjisti bez problemu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire, Male_zvire  |  23. 02. 2005 09:38

Pokud neumíte řídit, taky to není problém výrobce vašeho auta.
Pokud neumíte spravovat OS, tak to není problém OS, ale váš.

SP2 používáme od jeho vydání a nikdy s ním nebyl sebemenší problém. Myslím, že takřka 2k různých počítačů a různých uživatelů s různým SW je docela dobrý statistický průřez. A to jsou jenom PC, co šly tudy. Nepočítám nové s SP2, které neměly žádné problémy do teď.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ferda  |  23. 02. 2005 08:07

S SP2 mi nefungovalo několik aplikací včetně internetového bankovnictví a jiných "zbytečných" věcí.
 
Snad každý svéprávný uživatel windows už si dávno nainstaloval svůj firewall a antivir. Nečeká, až se Microsoft uráčí svůj cedník ucpat.
 
Naivně jsem si myslel, že redaktoři ŽIVĚ píší celkem nezaujatě. Tento článek mě přesvědčil o opaku.
 
Styďte se pane Schöne!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo, Rudidlo  |  23. 02. 2005 08:41

Pokud Vám nefungovalo internetové bankovnictví, chyba nemusela být na straně MS. Sami víme, jak jsou v souladu se standardy interentové aplikace na bankovních webech.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 09:44

bohuzel existuji miliony "nesvepravnych" uzivatelu Windows. A zive.cz ctou desetitisice lidi, jen cast z nich se v oblasti IT skutecne orientuje natolik, aby si sami dokazali dobre nastavit firewall - a FW bez dobreho nastaveni, ktere muze zabrat i nekolik hodin, neni velka vyhra. Ne o moc vetsi nez v pripade SP2, ktery pocitac kazdehjo neznaleho uzivatele alespon schova pred beznymi pokusy o útok zvenci.
 Navic SP2 dela vic nez jen pridava jednoduchy FW - dulezity je kompletne prepsany kod jadra systemu. Ty potize s kompatibilitou by po vice nez pul roce mely byt u vetsiny beznych aplikaci odstraneny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hyperion  |  23. 02. 2005 11:37

desetitisice..lol. mozna by se vas admin (pokud nejakeho mate) mel podivat do logu IIS (pokud nejaky ma) jestli nejde vetsina hitu z nekolika malo IP adres, mohlo by se jednat o DoS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Otakar_Schon, Otakar_Schon  |  23. 02. 2005 11:40

neirkam desetitisice precteni primo tohoto clanku, ale celkovy pocet UIP za mesic. na to se staci podivat do auditu navstevnosti. zive je nejctenejsi IT magazin na webu (pravda, pretahujeme se s magazinem pro spotrebni elektroniku technet) tomu se samozreme prizpusobuije skladba textu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bbj  |  23. 02. 2005 12:53

Jsi úplně mimo. 90% uživatelů neví, co to je antivir nebo firewall

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Majsner, Majsner  |  23. 02. 2005 14:19

to mas blby

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Prsk  |  23. 02. 2005 08:01

...nemuzu nic takoveho najit...
Stejne tak spousta uzivatelu tvrdi, ze jim prestaly fungovat nektere programy, ale opet jsem zadny uceleny soupis nenasel... nevite prosim o necem takovem?
Dekuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
cicobasket, cicobasket  |  23. 02. 2005 08:30

ten soupis existuje, jeho link najdete tady na zive, kdyz budete hledat v clankach, ktere popisovaly predchod na SP2 a problemy prechodu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Kalenda  |  23. 02. 2005 19:26

zdravim, ano zrovna jeden takovy program tu mam takze jsem musel odistalovat nejakou opravu cislo z hlavy nevim ale KB79811 ci tak (kumulativni oprava pro IE). Ten program pouziva IE pro generovani casti obsahu nicmene po odinstalaci jede. resp se da napsat ze tuto aktualizaci jiz nepripominat.
to kdyz bude oprava zahrnuta do SP2 tak pokud je tam obsazena tak potes koste.


MK

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Redmarx  |  23. 02. 2005 07:48

"tato skutečnost se týká většinou jen firemních uživatelů, kteří použili nástroj pro odložení instalace SP2 poskytovaný Microsoftem. Koncoví uživatelé nejspíše mají automatické aktualizace vypnuté (což je špatné) nebo už dávno SP2 mají (což je rozumné)"
-za prve: odkdy neni firemni uživatel koncovým uživatelem ?
-za druhe: na internetu je vydavan pocitacovy magazin zive.cz (coz je rozumne), clanky ale pisou skoro sami blbci (coz je spatne).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  23. 02. 2005 08:10

A ja tupec myslel ze firemni klienti ( v pripade ze maji vice PC ) pouzivaji vlastni SuS servery kde administrator sam povoluje jednotlive aktualizace ( jinak je to sebevrah :) ). Jak vidim standart je asi jak magor tahat na 100 PC aktualizace z kazdeho PC zvlast :)

Problem zacina byt ze nejenom zive uz pise jenom obecne clanky ktere maji skoro nulovou odbornou informacni hodnotu ale taky ze to pisou lidi co pouze prelozi maximalne tiskovou zpravu a ani se nad ni nezamysli...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Migi  |  24. 02. 2005 14:34

snad bych jen dodal

-za třetí: "nebudete se chtít bránit zásadnímu vylepšení bezpečnosti celého operačního systému a Internet Exploreru (a to i v případě, že používáte AV software, osobní firewall nebo alternativní webový prohlížeč)."

- zásadnímu vylepšení?
- "v případě, používáte AV software, osobní firewall nebo alternativní webový prohlížeč" což asi většina rozumných lidí, tak v tomto případě proč SP2?
Možná proto abych mel v PC další běžící nic neřešící software, přičemž jak píše autor v PC je již jiný software, který problém bezpečnosti systému již dobře zajišťuje?

PS: Samozřejmě pro určitou skupinu lidí je SP2 radoby řešením a dalo by se říct lepší než nic, ale pak je otazkou co je pro ně lepší nechat si od nekoho nainstalovat AV,firewall,antispy atd .... nebo užít SP2 a možných problémů, které mohou, ale nemusí nastat ????

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fandango z maca  |  23. 02. 2005 07:48

je proc se proti sp2 branit! - zasekavani systemu, snizeni vykonu, pochybne fungujici bluetooth a dalsi veci ..
jeste ze si na windows jen obcas neco zahraju, nerv bych na to nemel s tim pracovat.
howgh

fandango

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kam  |  23. 02. 2005 08:48

LOL, chudáčku....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fandango z maca  |  23. 02. 2005 09:05

nene..chudacek je ten kdo nema moznost volby ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
poky  |  04. 03. 2005 20:16

tak proto mi tu furt bluetooth hlásí že mu něco nejde. No SP2 je strašnej shit... na všechno se 50x ptá jak u blbejch... blokuje si vlastní součásti, všude se vnucuje :(
nasinstaloval jsem to jen kvůli tomu, že jsem musel na něm otestovat sw, ale asi půjde hned zase pryč a jestli mi ho MS bude cpát zpět, tak nastavim ve firewallu zákaz pro windows update !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jaromir, jaromir  |  23. 02. 2005 06:26

"komponent a může poskytnout opravy produktu, které budou automaticky nahrány na uživatelský počítač (You acknowledge and agree that Microsoft may automatically check the version of the Product and/or its components that you are utilizing and may provide upgrades or fixes to the Product that will be automatically downloaded to your Workstation Computer.). "
"and may provide upgrades" je podle mě taky že "může poskytnout" , tedy by to neměl uživatelům nutit, ale pouze nabídnout volitelnou možnost instalace, kdyby to bylo jinak, musela by daná věta vypadat restriktivně a ne takhle
já osobně zůstanu u SP1, protože nechci vidět, jak by se na SP2 tvářila tuna mého freeware a ostatního koupeného SW (kdybych používal pár programů, tak si ověřím, jestli budou fungovat a stáhnu si případně nové, ale takhle si raději počkám dva tři roky na novou verzi Qindows :) a na nové probgramy, které se za ten čas snad už přizpůsobí nové politice Windowsu)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ghilt  |  23. 02. 2005 07:27

Automaticky nahrát neznamená automaticky nainstalovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
K  |  23. 02. 2005 07:29

Mám SP2 a jsem spokojen vše funguje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Evolution  |  23. 02. 2005 07:41

Hraju http://evolution.kve.cz/ a jsem spokojen. Vsechno funguje

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Genotron  |  23. 02. 2005 11:29

Nejsi nahdou Axiss, jinak BSOD we windows v XP vidim docela casto, teda pokud vypnu reset po chybe... nechapu co s itm je, obcas PC nabehne na poprvy a nekdy na podruhy a dela to je u XP, jiny OS bezej poho (W2K, W2003).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Corvax  |  23. 02. 2005 09:01

Bohužel to chápete nesprávně. Jedná se zde zjevně o význam modálního slovesa may - permission, tedy dovolení, povolení. Microsoft smí kontrolovat verzi produktu a smí poskytovat "aktualizace a opravy, které se automaticky stahují". Tzn. povolujeme se jim, že si mohou stahovat opravy automaticky.

"... may provide updates" bez dané vedlejší věty (která zde však má zásadní význam) by znamenalo použití slovesa may ve významu "POSSIBILITY", tedy, že možná poskytne aktualizace. To se však v daném textu neříká.

Z hlediska právnické angličtiny by se pak chtělo jízlivě poznamenat, že "may" ve významu permission v reálné situaci znamená "will" a "may" ve významu possibility pak v reálu znamená "will not".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jaromir, jaromir  |  23. 02. 2005 16:52

vaše vysvětlení je pěkné ale vůbec tomu nerozumím, jsem se učil angličtinu ne podle slovníku ale podle toho co jsem četl/psal a tak to i chápu...
aby to člověk musel nainstalovat, musela by tam být další věta, která by obsahovala nějaké nařízující MUST a ne MAY

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Corvax  |  23. 02. 2005 22:51

You acknowledge and agree that Microsoft may automatically check the version of the Product and/or its components that you are utilizing and may provide upgrades or fixes to the Product that will be automatically downloaded to your Workstation Computer.

Berete na vědomí a souhlasíte s tím, že Microsoft může automaticky kontrolovat verzi produktu a / nebo jeho součástí, které využíváte, a může poskytovat aktualizace nebo opravy produktu, které budou automaticky staženy na vaši pracovní stanici.

Oni zde vedlejší větou blíže specifikují druh aktualizací a oprav: nehovoří se zde o jakýchkoliv aktualizacích, ale výslovně o opravách automaticky stahovaných na počítač. Tzn. vy nejenže souhlasíte s tím, že Microsoft smí poskytovat aktualizace, vy souhlasíte s tím, že Microsoft smí poskytovat takové aktualizace, které se automaticky stahují na váš počítač. Souhlasíte tedy s tím, že Microsoft může na váš počítač automaticky nahrávat aktualizace a opravy.

Samozřejmě je otázkou, jak u Microsoftů definují slovo "download", zda to podle nich znamená jen stáhnout a neaktivované nechat na disku, nebo zda to zahrnuje i instalaci (předpokládám, že někde jinde bude zahrnuta i automatická instalace, pokud tedy souhlasíte s tím, že vám to tam nahrají, jistě souhlasíte i s instalací - ale to z této věty patrné není).

K tomu MUST: pokud souhlasíte s tím, že si to může Microsoft nahrát sám, nikdo vám nemusí nařizovat, abyste to instaloval

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jaromir, jaromir  |  24. 02. 2005 06:17

o to právě jde, nemluví se tam vůbec (natož prikazovacím způsobem o instalaci) XPčka jsou myslím standardně nastavena tak, aby stahovala všechny patche a až je stáhne, tak je nabídla k instalaci a přesne k tomu se vztahuje daná část v podmínkách (XP zjistí co chybí a stáhne soubory na počítač), o tom jestli se daný patch(e) ale opravdu naisnstaluje(í) rozhoduje uživatel a ne Windows XP a tak je tato část podmínek i stavěna... takže žádná automatická a vanucená instalace bez souhlasu uživatele nehrozí (pokud zase o tom není někde jinde v podmínkách další zmínka)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Amos  |  23. 02. 2005 11:58

Pouzivame SP2 u nas na cca 40 pocitacoch a nestretol som sa zatial ani s jedinym ktory by tam nefungoval ani som o ziadnom nepocul, mohli by ste mi prosim vas uvies aspon tri ktore na SP2 nefunguju? dakujem. Inak vnucovanie updatu je vazne presne ako z filmu "I robot"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jaromir, jaromir  |  23. 02. 2005 16:54

já sám jsem na PC, která spravuji SP2 neinstaloval, protože mi úplně stačilo doporučení IBM a hlášky na boardech, že +- každé desáté PC jde do bluescreen, navíc ještě s tím, že to někdy nejde obnovit ani přes body obnovy zpět...
takže kašlu na to, mám své firewally a čekám na nástupce Windows XP

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 20:52

To se stalo i mi jak pisete " každé desáté PC jde do bluescreen, navíc ještě s tím, že to někdy nejde obnovit ani přes body obnovy zpět..." navic antivir, Firewall, www browser, E-mail klient a dalsi rozhodne nepouzivam z produkce MS. PC jsem mel diky tomu bespecne uz v dobe kdy se o tom MS jen zdalo. Ze srandy se podivejte kolik oprav uz bylo od onoho uvedeni SP2 vysypano takze nevim jestli je to az tak zavratna inovace nebo spise funkcni inovace jak se nam tu nekdo snazi nakukat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Cyrus, Cyrus  |  23. 02. 2005 06:12

No ja treba proti SP2 a win nemam nic, kdyz clovek pomine neustale zasekavani win, nutnost pouzivat jiny web prohlizec a wirewall.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karel Kahovec, Karel Kahovec  |  23. 02. 2005 06:26

Ještě je jedna možnost - používat hlavu a ne to, co ti do ní nějaký pošuk nacpe.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Boryš Bohata  |  23. 02. 2005 10:00

Používám SP2 na čtyřech PC ( 3 doma a jeden v práci ) , každý na jiným hardwaru a žádný problém. Jestli se jen nesnažíš na MS svalit to že jseš dřevák neschopnej s rozhašeným PC .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
LaDiZ  |  23. 02. 2005 13:08

co to je za blbost. Jaký zasekávání? Máš vůbec legální windows XP? Hooodně lidí si furt stěžuje, že jim windows padají, že jim nic nefunguje a jak jsou na h..... To je zajímavý, že lidem, kteří mají poctivě zaplacenou legální kopii, se toto nestává a jsou spíše příznivci MS XP. Než si začnete stěžovat na MICROSOFT, nejdřív se podívejte, co máte za HW (je jasný, že na nějaký starý šunce se to zasekávat bude) a když už nemáte legální kopii, postěžujte si svým dealerům - PIRÁTŮM! Koupí legální kopie nemáte jen nějaký CD se softwarem, ale jde hlavně o SLUŽBY, které MS poskytuje. Jedinou službu, kterou pro vás dělá pirát, že Vám XP ukradne, ale to je tak všechno. PS:Jinak si rád čtu tyhlety názory, je to zajímavý téma

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jacek  |  23. 02. 2005 14:57

MS poskytuje nejake sluzby? pokud ja vim tak poskytuje podporu jen RETAIL verzim OS. Pokud mate OEM verzi tak jedina podpora ze strany MS spociva v " Obratte se na vaseho dodavatele"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jacek  |  23. 02. 2005 14:58

MS poskytuje nejake sluzby? pokud ja vim tak poskytuje podporu jen RETAIL verzim OS. Pokud mate OEM verzi tak jedina podpora ze strany MS spociva v " Obratte se na vaseho dodavatele"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jr  |  23. 02. 2005 18:18

sorry, ale predstava ze vlastnici legalnich windows nemaji problemy mi propada dost srandovni. nevim kde zijes, ale urcite ne ve stejnem svete jako ja...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ladiz  |  24. 02. 2005 15:53

hm, tak to jsem asi jedinej člověk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Cyrus, Cyrus  |  23. 02. 2005 22:48

Win mi nepada, on momentalne jen cas od casu tak na pul minuty sekne a pak zas jede a starou sunku rozhodne nemam. Format C: to resi, ale zas jen tak na 2 tydny a uz me to nebavi a pirati sou mi nekde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kanda  |  27. 02. 2005 23:30

Mam legální XP SP1, docela slušnej počítač, s novým HW do stáří 1 roku, dostatek paměti a přesto po instalaci SP2 nefungujou základní věci, jako třeba smazání souboru do koše. To dojde k restartu Exploreru. Čím by to mohlo být? Je tu někdo, kdo poradí, místo různých tlachů pro a proti MS. Díky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Maverik  |  23. 02. 2005 06:01

No to mám radost, mě se po instalaci SP2 dycky zhroutí systém proto ho mám vypnutý, s jedničkou to běhá naprosto bez problémů, to to podnikové PC nebudu moci potom používat asi už vůbec... ať žije mrkvosoft...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Boryš Bohata  |  23. 02. 2005 06:22

Vždycky se ti zhroutí ????
A to ti příjde normální , když to milům lidí bez problému fachá?? Ty lámo !!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 08:17

Pokud jsi si jeste nevsiml, ze nektera vec od MS beha 1000000 lidem a tisici ne a jina jinym 1000000 ano a jinym 1000 lidem ne, jses sam lama. To same plati i o linuxu. Rozdil je v tom, ze v Linuxu vetsinou znali clovek prijde na to proc tomu tak je napriklad z logu. U MS preinstalovava, vymenuje podezreli HW a za nejaky den prijde na to cim to je. Pro nekoho pak vyjde levneji koupit novy pocitac a ten stary nechat nekomu kdo bude pouzivat linux. Proto je lepsi kupovat novy HW s ohledem na jeho pozdejsi kompatibilitu s linuxem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo, Rudidlo  |  23. 02. 2005 08:36

Když něco padne na hubu u Win, tam jsou taky Logy a dle nich se to dá jednoduše opravit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 08:44

O ty jejich parodii na log se snad ani nema cenu zminovat. Uspesnost zachyceni problemu v logu nikdy neni 100%, ale mensi nez 10% ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Amos  |  23. 02. 2005 11:55

Tak preco sakra pouzivate windows ked sa vam nepaci? prejdite na iny operacny system

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 12:51

No jasne, tobe se urcite libi tvoje auto, tvuj pocitac, tvuj dum a spoustu jinych veci co pouzivas, ja vsak pouzivam to co potrebuju a s nekterymi nedostatky se musim smirit. Proc vsak psat, ze je neco bile, kdyz je to tmave sede? Jinak samozrejme, kde mam moznost volby, volim linux.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo, Rudidlo  |  23. 02. 2005 20:36

Proč parodii? Log má zaznamenávat informace o aplikacích/službách/systému. Nebo má zaznamenávat i něco jiného?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo, Rudidlo  |  23. 02. 2005 20:37

Proč parodii? Log má zaznamenávat informace o aplikacích/službách/systému. Nebo má zaznamenávat i něco jiného?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudidlo, Rudidlo  |  23. 02. 2005 20:37

Proč parodii? Log má zaznamenávat informace o aplikacích/službách/systému. Nebo má zaznamenávat i něco jiného?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ander  |  23. 02. 2005 15:13

Kde? Doufam, ze nemyslis bluescreen a vypis operacni pameti

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vladimir  |  23. 02. 2005 08:36

co? linux? proc to sem tahas?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 08:39

Protoze se nudim a chci si popovidat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
muhehe  |  23. 02. 2005 08:39

Jasne, linux is best... bla bla bla, microsoft je na chuja ....bla bla bla. Nikto ti nenuti windows. Maj si naistalovane ine veci a my si nechame microsoft...
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 08:48

Linux neni best. A win bez konkurence by byl jeste horsi. Proste si nevyberes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  23. 02. 2005 09:13

Vzhledem k tomu, že evidentně neovládáš český jazyk ani na úrovni žáka páté třídy, nebude to asi s tvou schopností nainstalovat si korektně Windows o mnoho lepší!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ahoj  |  23. 02. 2005 09:39

Tak toto je brilantni logicka dedukce hodna zaka 5-teho rociku pomocne skoly.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Real_gldie  |  23. 02. 2005 11:23

Ne ze bych se ho chtel nejak zastavat, ale ja videl hodne adminu, ktery neumeli cesky a presto byli dobry

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 20:33

No kdyz mas v PC pouze Onboard GFX i audio, Jeden HDD, jeden DVD+-RW tak si v pohode jenze kdyz mas toho HW vice a jen nektery z nich ma z SP2 nekompatidebilni ovladac tak ti to odstreli cely obsah HDD a to mne privedlo temer k nepricetnosti. Po instalaci noveho HDD a XP i s SP2 uz nektere ovladace ani nebyly treba ale udivuje mne ta parchantina ze to nedovedo pri instalai SP2 odstranit stare nekompatobilni ovladace a vzalo to sebou i veskere dulezite data (rozpracovane projekty)

Tento počítač -> Spravovat -> Služby -> Centrum zabezpečení -> Vlastnosti ->
Spouštět ručně -> Zastavit. mi dokonce vratil i vykon.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radecek, radecek  |  23. 02. 2005 05:45

Hned prvni slova clanku: Microsoft se si vynutí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusky  |  23. 02. 2005 05:43

...pretoze inak by nepisal podobne nezmysly, "Koncoví uživatelé nejspíše mají automatické aktualizace vypnuté (což je špatné) nebo už dávno SP2 mají (což je rozumné)."
Automaticka aktualizacia pri takom velkom upgrade ako je SP2 je totalny nezmysel, uz jednak preto, ze upgraduje OS bez vedomia vlastnika pocitaca, nastavi nezmyselny firewall a pokial sa vsetko podari, tak sa mozno uspesne i restartuje bez BSD...Bezny uzivatel je z toho magor, co sa mu cez noc stalo z PC a viacej dovery v jeho PC mu to neprida...prave naopak
Osobne som bol svedkom ked na WinXP Home Edition na Dell PC bola v troh pripadoch modra obrazovka, pretoze DELL ma svoju vlastnu verziu XP...nehovoriac uz o tom, ze nadalej je niekolko stovak softverov pre podnikovu sferu stale nekompatibilnych z SP2...
Prestante uz bozkavat rit Microsoftu a zacnite pisat nezaujate...napr. o tom, ze MS sa do dnesneho dna nenaucil ako vyrobit vludny softver tak aby to mu i bezny priemerny pako porozumel...je miliony vtipov o BLUE SCREEN OF DEATH, ale MS sa do dnesneho dna ani neuracil, aby to zmenil na nieco ine...ked nastane nejaky problem tak Windows dokaze vysteknut len hlasky typu.."FATAL ERROR OCCURED...bla, bla, bla..." SP2 je pokracovanim tejto tradicie...je to na grcanie....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bigboban, bigboban  |  23. 02. 2005 08:21

Blbost. Firemním uživatelům už měl SP2 dávno nainstalovat admin. Tento krok MS je hlavně kvůli těm milionům (miliardám?) pitomých uživatelů PC, kteří netuší, že existuje něco jako Windows Update, SP, firewall, atd.. Tipnul bych si, že takových je možná 90%. Pro takové je JEDINĚ DOBŘE že se víceméně bez jejich vědomí stahují updaty, instalují, zapíná se firewall apod..

Před nedávnem jsem měl "opravit" PC prolezlé viry i spywary. Na PC byly několik let Windows XP home, PC instalovala jedna známá česká HW firma. Nikdy tam nebylo zapnuté stahování updatů, nebyl tam tedy ani SP1. Uživatel samozřejmě ani netušil že je něco špatně.. A pokud takovým lidem někdo (MS) zapne fw, nainstaluje SP apod. tak je to pro jejich dobro.

Asi bude zase flame, ale já prostě nechápu jak něko může na Windows nadávat a ohánět se BSOD. Já stavím PC a instaluju na ně XP už roky a snad NIKDY jsem se nesetkal s problémy typu BSOD po instalaci nějakého ovladače, updatu nebo i při běhu OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honzax  |  23. 02. 2005 08:58

Na jedne strane s tebou souhlasim ohledne automatickeho update windows, pro lidi kteri pocitacum absolutne nerozumi a ze je jich cim dal vic rozhodne souhlasim. duvody jsi popsal sam. Nemuzu ale souhlasit s tou druhou casti, ze jsi nevidel BSOD u WinXP neni nic divneho, kdyz ho MS vypnul a misto neho se win proste restartuji. Delam spravce site ve firme s nekolika sty PC, na vsech bezi XP na znackovych PC a muzu te ujistit ze stabilita neni idealni. Netvrdim ze ze XP jsou spatny system, rozhodne ne, je to IMHO to nejlepsi co MS zatim vytvoril ale k dokonalosti to ma jeste kousek (ostatne jako kazdy jiny soft :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bigboban, bigboban  |  23. 02. 2005 10:02

No jen jestli není zakopaný pes právě v těch značkových PC. Podle mě je značkové PC akorát zdroj problémů s kompatibilitou. Mnou vytvořené PC byly vždy "neznačkové", jak jinak, ale ze "značkových" dílů . V XP fungovalo vždy všechno suprově, většinou jel všechen HW už po čisté instalaci OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
turista  |  23. 02. 2005 12:37

Nezlob se, ale ve firemních sítích s desítkami až stovkami počítačů se nikdo nebude starat o složeniny z komponent, které jsou buď dražší než to, co firma pořídí s nějakou tou množstevní slevou, nebo je to složené z takového odpadu, že o spolehlivosti nemůže být ani řeči.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bigboban, bigboban  |  23. 02. 2005 13:08

Souhlasím s tím, že pro velkou firmu jsou lepší "značková" PC, i když takové "normální" PC bude vždycky levnější. Ale o to nejde. Tady se kydá špína na MS Windows, ale přitom naprostá většina problémů typu BSOD je způsobena nekvalitním (nekompatibilním) HW. Nemyslím si, že by na nějakých značkových PC běhal třeba Linux líp, naopak si myslím že pro Linux už se neseženou ovladače tuplem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Bob  |  23. 02. 2005 15:45

U nas bezime na DELL pocitacoch a problemy mame vacsinou HW. SP2 je internym supportom zakazany kvoli problemom a nekompatibilite. Neverim, ze rozhodnutie Microsoftu to zmeni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  23. 02. 2005 22:45

Nevim, jak moc dobre toho admina delas, ale BSOD je i ve WinXP. To, ze ho zobrazi a ihned se automaticky restartuji (co bys na nem vykoukal?) je jen jedna z funkci, ktera se pochopitelne da vypnout. Uz jsi zaadminoval do Ovladaci panely --> System --> Upresnit --> Spusteni a zotaveni/Nastaveni? Zkus, uvidis divy. Btw WinXP mam od roku 2001, kdy jsem mel jejich prerelease a BSOD ci autorestart jsem za ty 4 roky videl 2x.
Na Windows 2000 Advanced Serveru provozuju tretim rokem FTP a SQL server - no problem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vševidoucí oko  |  24. 02. 2005 18:44



Jojo. BSOD is alive. Jenom převlík kabát z fontu Fixedsys na Lucida Console a trochu ztmavnul. No to je asi globální trend . Měli by ho přejmenovat na DBSOD - dark blue screen of death.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusky  |  23. 02. 2005 16:10

No to je teda dobra logika - "...milionům (miliardám?) pitomých uživatelů PC..." - uzivatel je debil a genius programator a architekt OS zostali nepochopeni....
BSOD som videl niekolko krat na WinXP Home Edition (DELL PC), ani raz na XP Pro....po pouziti automatickeho updatovania na SP2...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 20:19

Tak to Vam zavidim. Mam starou masinu a na ni XP Pro. SP v pohode a ovladace jely jenze po instalaci SP2 se to pohadalo, IMHo ovladac pro Travel Flash - externi USB ctecku MMC karet. Potom uz neslo vubec nic, obnova posledni zname konfigurace , oprava z instalacniho CD proste nic. Jedine co se dalo delat byl fdisk/format c: / nova instalace vcetne SP2. Vysledek? Veskera data a hlavne nekolik velmi dulezitych a bohuzel nepozalohovanych veci v riti. Ovladace pro XP pro tuto ctecku proste s SP2 zhazovaly cele PC. Stary BIOS bez moznosti aktualizace je druhou pricinou. Mrkvosrot to nekde i uvadi ze ten BIOS muze byt zdrojem potizi. Jenze jak to chcete aktualizovat kdyz nejnovejsi je pro dany MB z roku 2000?
Totalne mne to vytocilo. Nez jsem taky dopatral ze se da postupem Tento počítač -> Spravovat -> Služby -> Centrum zabezpečení -> Vlastnosti ->
Spouštět ručně -> Zastavit. navratit i ztraceny vykon ktery byl s SP1 vyssi tak jsem temer zoufal a uvazival o konecne likvidaci MS na mem PC i s obetovanim vsech zakoupenych licenci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Newtek, Newtek  |  23. 02. 2005 23:00

Tohle se dalo vyresit pomoci konzole pro zotaveni. Sice si clovek nejdriv musel na MS webu vyhledat patricne informace, ale moznost navratu je a bez ztraty dat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nokia 9500  |  01. 03. 2005 23:31

No format a ztrata dat je blbost, pokud ti jenom spadnul system. V tom pripade vyndam disk a data naleju jinam ( treba pres IDE/USB redukci) a dase z toho zachranit skoro 99 procent dat !!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Boda  |  23. 02. 2005 08:22

Pokud mas na WinXP blue screen, pak mas zcela urcite problem s hardwarem. Ja pouzivam XP na cca 20 PC a za celou dobu provozu jsem blue screen nevidel. Na vsech PC je SP2, vsechny jsou pouzivane v podnikove sfere a veskery SW funguje bez problemu. Co by podle Tebe melo byt misto blue screenu? Neco srozumitelneho jako napriklad "Kernel panic" ) Pises ze nekolik stovek SW pro podnikovou sferu je nekompatibilni. Muzes uvest alespon 10 z tech "stovek"? Ja nevim o zadnem producentovi SW pro podniky, ktery by si dovolil na SP2 nereagovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tomulli  |  24. 02. 2005 16:28

ona je otazka co se mysli tim veskery software :o) MS Office a spol to urcite nejsou
co spesl podnikove systemy, softwary jako Cadence, ClearCase a stovky dalsich. Po instalaci SP2 se chovaji nestabilne, tecka. Nicmene porad je tu moznost udrzovat instalaci SP2 zakazanou. Osobne si nedokazu predstavit ze by rozumny admin ve firemni sfere nepouzival alespon SUS server.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
lm  |  23. 02. 2005 10:12

pretoze DELL ma svoju vlastnu verziu XP
Co je to za blbost, Dell nema vlastni verze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lukas Kalista  |  23. 02. 2005 11:35

Dell ma jine vychytavky. Podle nic "poskytuji podporu pouze na originalni HW a SW jimy dodany" - to znamena, ze po upgradu prijdete o podporu... Jen nevim, jestli to plati i na bezpecnostni zaplaty a jine programy, nebo jestli na instalaci cehokoliv musi prijit technik Dellu, aby uzivatel neprisel o podporu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MeX  |  24. 02. 2005 02:37

ale ano, ma. aj hp, aj ibm. to ze o tom nevies este neznamena, ze to tak nie je..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Real_gldie  |  23. 02. 2005 11:12

V tom prispevku je takova spousta nesmyslu, ze je nema ani cen rozebirat (namatkou: DELL nema vlastni verzi XP (sme DELL partner)). Chci se ale zeptat, proc teda pouzivas Windows, kdyz sou tak strasny. Proc nepouzivas konkurencni operacni system?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Míra  |  23. 02. 2005 11:36

Co je tohle za nesmysl? Jsme Dell partner. Odkdy Dell používá pro distribuci produktů partnery?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dusky  |  23. 02. 2005 16:20

Ale ma svoju vlastnu verziu WinXP, ktora sice pre Teba na rozoznanie inak nevyzera, ale ma tam svoje vlastne a specificke ovladace, niektore programy a pod. Poriadne sa na to pozri...Takisto to ma HP, IBM, Gateway, WinBook, etc. a iny....Ja nezijem v Europe a tak neviem ako to tam je, ale ked si kupis v Amerike PC od Dell, alebo kohokolvek ineho tak tam mas pribandlovanu jeho vlastnu mutaciu XP...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mr.Ferda  |  23. 02. 2005 20:25

Z toho bych usuzoval ze MS povazuje ceskou republiku jako nejakeho maleho dealera a vetsi firmy tyto mutace prispusobene sve znacce nedelaji v jinych lokalizacich. Proto vesnicany z CR toto zatim nepotkalo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Skye  |  24. 02. 2005 16:08

To nejsou vlastní verze Windows XP, jsou to Windows jako každá jiná. Jen mají v preloadu doinstalované programy a utility od výrobce (např. správa napájení, záloha a obnova systému, hotkeys). Nicméně toto všechno jsou samostatné programy, ne součást Windows.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sayza  |  23. 02. 2005 00:32

No nevim, mne ta automaticka vynucena instalace SP2 pripada jako z filmu "I Robot".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Walfischberg, Walfischberg  |  23. 02. 2005 01:55

Mně to připomíná Borgy - We are the Microsoft. Lower your firewall and surrender your PC. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistence is futile.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Brok  |  23. 02. 2005 11:02

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
LaDiZ  |  23. 02. 2005 12:47

Mě zase Zergy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honza  |  23. 02. 2005 13:53

all your windows are belong to us

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor