Microsoft nechce platit Applu, SkyDrive v iOS je nejistý

Cloudová aplikace Microsoftu jménem SkyDrive má v App Store nejistou budoucnost, jelikož se v současné době společnosti přou o pravidla, která má Apple stanovená v oblasti aplikací. Konkrétně se jedná o 30% podíl na zisku z „in-app“ nákupu, který Microsoft odmítá platit, tvrdí web TNW.

Problém se zrodil poté, co Microsoft aktualizoval aplikaci SkyDrive a umožnil uživatelům dodatečně kupovat gigabajty ve své službě. Jelikož se tak vždy děje skrze Apple účet, narukuje si cupertinská společnost 30% podíl z každého dodatečného nákupu nezávisle na tom, zda uživatel bude volné místo na cloudu využívat na iOS, Androidu či zcela jiném systému a zařízení.

O to samozřejmě Microsoft nestojí a podíl z in-app zisků nevyplácí, což se na druhou stranu nelíbí Applu. SkyDrive je tak v současné době na AppStore blokovaný. Microsoft má již hotovou nejnovější aktualizaci včetně velmi důležité záplaty, Apple ji však k uživatelům nepouští. Všechny nabídky ze strany Microsoftu, včetně zrušení in-app plateb a převedení aplikace do neziskové oblasti, Apple odmítl. Uvidíme tedy, jak se situace bude vyvíjet nadále.

Diskuze (182) Další článek: Richard Stallman: Ubuntu je spyware

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,