Windows 11 | Microsoft Build

Microsoft naslouchá. Z widgetů ve Windows 11 bude možné odstranit (bulvární) články

Není to tak dávno, kdy se Microsoft pokusil do aplikace Počasí propašovat agregátor článků s mnohdy podivnými zdroji. Ohlas na integraci MSN News nebyl pozitivní a firma si krok rychle rozmyslela, takže redesignované Počasí znovu upravila a články z něj vyřadila. (Zůstávají na mobilech.) Něco podobného čeká widgety ve Windows 11.

Nabídka s widgety prochází postupnými změnami. Otevřela se třetím stranám, takže v ní najdete třeba Spotify nebo Messenger. Nebo tlačítko na vypnutí počítače za 57 Kč. Používat ji můžete bez přihlášení. Některé americké zdroje tvrdí, že Microsoft umožní připínání widgetů na pracovní plochu.

Zanedlouho bude nabídka standardně třísloupcová. Uvidíte tak víc obsahu, ale pokud vás články nezajímají nebo vyloženě otravují, jistě oceníte, že je budete moct úplně schovat. Microsoft to řekl během konference Build 2023.

Třísloupcová nabídka se v tomto ohledu přizpůsobí vašim preferencím a nabídne trojici rozložení:

  • pouze widgety,
  • pouze články,
  • widgety i články.
widgety w11 msn news.jpg
Pokud vás články z MSN News neberou, tak je schováte

Třetí možnost představuje současný stav. Podpory nových režimů zobrazení se dočkáme někdy v tomto roce. Dobrá zpráva zní, že to nebude jediná novinka. Systém vás upozorní na to, že můžete využívat nové widgety v případě, že vámi používané aplikace nějaký widget nabídnou. Budou tak opět o něco více v povědomí uživatelek a uživatelů Jedenáctek.

Přímo v nabídce přibude sekce s doporučenými widgety, prozradila Shilpa Ranganathan, korporátní viceprezidentka Windows, na středeční a současně druhé hlavní prezentaci společnosti na Buildu.

Zdroje: Microsoft Build 2023

Diskuze (2) Další článek: Musk může začít testovat mozkové implantáty na lidech. Neuralink dostal od úřadů zelenou

Témata článku: , , , , , , , ,