Microsoft možná použije hybridní Fusion čip od AMD v příštím Xboxu

Herní konzole od Microsoftu – Xbox, ve své první verzi spoléhal na procesor od Intelu a grafický čip od Nvidie. Kvůli problémům se u druhé verze – Xboxu 360, Microsoft rozhodl použít procesor od IBM a grafický čip od AMD. Dle neoficiálních zpráv bude ale příští Xbox spoléhat na kompletní řešení od AMD.

V budoucím Xboxu bychom se tak měli dočkat hybridního čipu Fusion druhé generace, který bude obsahovat vícejádrový procesor i výkonný grafický čip, přičemž výroba se spolehne na pokročilejší 28nm technologii. Použití hardwarového řešení klíčových čipů od AMD je nejpravděpodobnější nejen kvůli ucelenému řešení s nízkou spotřebou a velikostí, ale také snadnějšímu zajištění kompatibility se staršími hrami pro předchozí verzi Xboxu. Případná portace her pro počítače by měla být díky stejné architektuře taktéž mnohem jednodušší.

Kdy se nový Xbox objeví, zatím není jasné, ale nemělo by to být dříve než v roce 2012. Hlavními změnami bude jistě podpora Full HD rozlišení s trojrozměrným zobrazením. Za dva roky bychom už možná neměli počítat ani s optickou mechanikou. Nákup her bude nejspíše zajištěn pomocí internetu, přes který si hru i stáhnete.

Diskuze (19) Další článek: Nelegální software může firmu i zničit

Témata článku: , , , , , , , , , , ,