Windows 11 | Windows Insider

Microsoft mění testování Windows 11. Některým uživatelům začne posílat velmi rané verze systému

Microsoft začal rozesílat e-mail všem členům programu Windows Insider upozorňující na změnu doručování testovacích verzí. Pokud tak chcete dostat finální podzimní verzi systému, musíte si přepnout nastavení.

Program Windows Insider nabízí na výběr tři kanály, přičemž na dvou je možné získat první verze Windows 11. Jestliže se přihlásíte k Dev, získáte rané verze systému, zatímco Beta obsahuje již více otestovaná sestavení. Nyní dojde k dalšímu odlišení – testovací verze pro podzimní vydání se přesouvají pouze do Beta kanálu a Dev již začne obsahovat funkce a novinky, které Microsoft chystá na příští rok

image.pngimage.png 
Microsoft doporučuje přepnout na beta kanál programu Windows Insider

Pakliže tedy chcete stabilnější variantu systému, doporučuje Microsoft přepnout v nastavení systému kanály. Učinit tak lze snadno v Nastavení – Windows Update – Program Windows Insider – Vyberte nastavení programu. Po přepnutí se vaše instalace nepřepíše, další aktualizace ale již získáte dle zvolené varianty.

Pokud vás ale zaujímají opravdu rané novinky a chcete vidět, kam se bude vyvíjet systém dále, můžete samozřejmě zůstat i na Dev kanálu. Jediné, co se může změnit, je stabilita systému, která pravděpodobně klesne společně s tím, jak bude Microsoft testovat ještě ne zcela hotové funkce.

Uživatelé Windows 10 mohou program Windows Insider využít k testování nejen nových aktualizací Desítek (nejbližší by měla také přijít na podzim) či k přechodu právě na Jedenáctky. Nedoporučujeme ale tak činit na hlavním počítači, hlavně s ohledem na možné chyby a nedodělky.

Diskuze (6) Další článek: Musk se navezl do Bezose kvůli Starlinku: „Odešel do důchodu proto, aby se mohl na plný úvazek věnovat soudním sporům se SpaceX.“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,