Microsoft koupil za 100 milionů dolarů startup Hexadite, který se zaměřuje na kyberbezpečnost

Microsoft začátkem roku oznámil, že plánuje i nadále investovat a kupovat společnosti z oblasti kyberbezpečnosti a má na to vyhrazeno přibližně miliardu dolarů ročně. Jednou z nových akvizic je startup Hexadite.

Hexadite se specializuje na vývoj technologií v oblasti detekce a varování při kyberútoku, což je v mnoha firmách problém. I když používají spoustu nástrojů, je nutné data nějakým způsobem efektivně zpracovat a třídit, stejně tak zastavit případný útok co nejdříve

Hexadite k tomu používá umělou inteligenci, díky které dokáže jak včas varovat před reálným nebezpečím, ale také najít během několika minut řešení na jednodušší útoky. Smyslem je, aby firemní bezpečnostní experti měli dostatek času řešit náročnější věci, které ještě automatizovat nelze a vyžadují bližší zkoumání.

Podle neoficiálních informací webu Calcalist zaplatil Microsoft za Hexadite s vývojářským týmem v Izraeli celkem 100 milionů dolarů, přičemž mezi původní investory patřil například i fond společnosti Hewlett Packard.

Váš názor Další článek: Původní Doom už běží parádně i na termostatu, programátoři zase prokrastinovali (video)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,