Microsoft | Gmail | Outlook.com

Microsoft integruje Gmail, Google Kalendář a Drive přímo do webového Outlooku

Mobilní aplikace Outlook od Microsoftu slouží jako místo, kam si můžete napojit několik různých e-mailových schránek včetně té od Googlu. Funkce je ale dostupná pouze lokálně na zařízení. Aktuálně ale firma testuje možnost propojení i ve webové verzi služby. A nekončí pouze u e-mailu.

O novince informoval jeden z uživatelů na Twitteru. Součástí chystané integrace v rámci webového Outlooku je hlavně Gmail. Po připojení vám služba vytvoří samostatnou schránku, stejně jako na telefonech, kde získáte kompletní přístup ke své poště. Microsoft se ale nezastavil jen u zpráv a přináší i integraci dalších služeb. Možný tak bude přístup ke Google Disku pro posílání příloh a chybět nebude ani Kalendář.

21119e14-9ef0-4c9b-82d1-d479226abc97 
V rámci Outlooku půjde připojit Google účet. (Foto: Florian B)

Prozatím není možné přidat více než jeden Google účet a přepnutí mezi Outlookem a druhou schránkou vždy načte celou stránku znovu, zde ale půjde zřejmě o neduhy testovací verze. Na našich Outlook účtech se nám novinku nepodařilo zapnout. Prozatím tedy není jasné, kdy se rozšíří mezi ostatní buď v rámci betaverze, či ostrého nasazení.

Jaký používáte e-mail zdarma? Nenastal čas na změnu?

Zdroj: The Verge

Diskuze (14) Další článek: Satelitů Starlink je zatím na orbitě jen 122, ale už komplikují výzkum vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,