Microsoft dnes spouští betaverzi Office Live

Společnost Microsoft by dnes měla spustit betaverzi své nové online služby Office Live. Tyto služby jsou určeny zejména malým podnikům s méně než deseti zaměstnanci. Během betatestování bude služba dostupná zdarma, po skončení testovací fáze pak základní verze zdarma zůstane, pokročilejší balík služeb bude prodáván způsobem předplatného za zhruba 50 dolarů měsíčně.

Ač může název asociovat ledacos, nejedná se v žádném případě o hostování Microsoft Office aplikací online. Základní balík těchto "kancelářských služeb" Office Live Basics, který zůstane zdarma i po betatestování, nabídne firmám hosting s pěti e-mailovými schránkami s kapacitou 2 GB, 30 MB prostoru na serveru pro webové stránky, 10 GB měsíční datový limit, základní statistiky přístupu k serveru a uživatelskou podporu prostřednictvím e-mailu.

Placená Office Live Essentials pak nabídne 50 e-mailových schránek, 50 MB prostoru na serveru a 25 GB datový limit, lepší statistiky, telefonickou podporu a přístup k balíku 20 aplikací pro firmy. Tento balík bude rovněž nabízen zvlášť pod názvem Office Live Collaboration.

Office Live by měla zaujmout zejména menší firmy, které si z finančních důvodů nemohou dovolit produkty typu Exchange, SharePoint či Project.

Zdroj: Betanews

Diskuze (7) Další článek: Ruští piráti stojí americké firmy kupu peněz, Číňané pak ještě víc

Témata článku: , , , , , , ,