Microsoft | Windows | CCleaner

Microsoft dal stopku oblíbenému CCleaneru. Na oficiálních fórech je zakázaný

CCleaner i v dnešní době patří k oblíbeným programům na čištění disku a registrů ve Windows. Často ale může nevhodným nastavením mazat i to, co by neměl a ve finále tak způsobovat problémy. Microsoft nyní odkazy na tento program v rámci svých fór zakázal.

Omezení se týká diskusních fór Microsoftu, ve kterých je možné s komunitou řešit problémy s počítačem. Webu HTNovo se podařilo získal seznam zakázaných domén, na které nelze z fór odkazovat - je jich pouze 11 a jednou z nich je právě i ccleaner.com. Po publikování odkazu v rámci příspěvku bude vždy odkaz odstraněn. Black list byl údajně zaveden teprve nedávno a informováni byli pouze moderátoři skupin. Ti také budou moci ve výjimečných případech odkaz i přes zákaz publikovat.

dcf83207-e2a8-470a-9d68-675de63c9000 
CCleaner se dostal na zakázanou listinu. (Foto: HTNovo)

Program jako takový v minulosti koupil Avast, nevyhnuly se mu ale problémy s šířením malwaru či nekompatibilitou s Windows 10. Stále si ale udržuje popularitu mezi uživateli i kvůli své jednoduchosti. Skrze něj totiž můžete nejen mazat přebytečné záznamy v registrech, ale i zbytečné soubory na disku a optimalizovat lze i start systému. Nesprávným nastavením ale může mnohdy přivodit více škody, nežli užitku a to bude zřejmě i důvod zákazu doporučování ze strany Microsoftu.

Jak vyčistit disk Windows bez instalace programů?

Zdroj: MSPoweruser

 
Diskuze (80) Další článek: OK, Laura! Škoda má novou digitální asistentku do auta. Rozumí i česky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,