Microsoft chystá univerzální Skype aplikaci pro Windows 10

Aplikace Skype pro Windows zažila v posledních letech mnoho změn a několikrát se měnila celá její koncepce. Microsoft na základě zpětné vazby od uživatelů ale chystá další změny. V následujících týdnech by měla být testerům zpřístupněna univerzální Windows 10 aplikace, která bude mít zjednodušený vzhled. Univerzální aplikace bude fungovat na desktopu i na mobilní verzi operačního systému Windows.

Po experimentech na Windows 8, kde byla nejprve pouze aplikace pro dotykové ovládání a později přišla i verze pro desktop, dojde znovu ke sjednocení. Microsoft navíc může demonstrovat, jak by měla kvalitní univerzální aplikace vypadat.

UWP_snap.0.png
Takto vypadá první beta verze univerzální aplikace Skype pro Windows 10

Ke sjednocování ale bude docházet postupně a nejprve bude uvolněna jen základní aplikace pro video hovory a zprávy se základními funkcemi. Rozšířené možnosti jako skupinové hovory nebo sdílení obrazovky přijdou v dalších verzích. Současná Skype aplikace by tak měla být nadále dostupná.

UWP_narrow.0.png
Obsah aplikace se přizpůsobí velikosti okna

Finální aplikace by měla být dostupná do konce tohoto roku. Pokud se chcete podílet na testovaní, zaregistrujte se jako Windows 10 Insider a beta verze by měla být dostupná do několika týdnů.

Původní moderní aplikaci Skypu Microsoft loni z Windows Store raději stáhl, uživatele Windows 10 by totiž mohla docela odradit: 

Diskuze (42) Další článek: OLO: miniaturní a levná 3D tiskárna, která si vystačí se smartphonem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,