Windows 10 | Windows Insider | Fluent Design

Microsoft chystá předělanou aplikaci pro Kalendář a rozšíření nastavení grafiky ve Windows

Již v září unikly první informace o tom, že Microsoft ještě nezanevřel na moderní aplikace a chystá novou podobu vestavěného kalendáře. Nyní firma práce potvrdila a novou aplikaci již mohou testovat uživatelé v rámci programu Windows Insider.

Microsoft celkově v nové verzi zjednodušil rozhraní, to si ale stále zachovává prvky Fluent Designu. Výraznější je i přepínání účtů v bočním menu. Dostupných je nově také 30 předpřipravených témat. V měsíčním přehledu se také nově zobrazuje přehled agendy, tedy všechny události pro vybraný den vypsané chronologicky pod sebou.

b7978418-20c6-4a6e-9241-b9a886223a7f 
Takto bude vypadat nová aplikace Kalendář ve Windows.

Zjednodušené bylo i přidávání účtů a další drobnosti, které mohou zkoušet všichni v rámci programu Windows Insider, skrze který firma vypouští nové verze Windows k testování mezi komunitou.

Novinku plánuje Microsoft vypustit v následujících měsících a je tak možné, že se jí dočkáme již v rámci jarní aktualizace Windows. Pravděpodobněji přijde ale až později jako běžná aktualizace aplikace.

Rozšířené nastavení Windows

Součástí nového testovacího sestavení s číslem 19564 jsou i další vylepšení systému, hlavně ale i nové možnosti nastavení aplikací. Ty by teoreticky mohly ušetřit baterii – Windows totiž nově umožní změnit, jakou grafickou kartu mají aplikace využívat pro svůj běh.

222d3e48-14b3-46f5-87d8-6ac4658beaa9 
Nastavení ve Windows se opět dočká rozšíření.

Na tuto novinku si ale ještě počkáme – prozatím je pouze v rámci programu Insider, nejdříve se tak podívá do plné verze až na podzim.

Jak propojit telefon a počítač s Windows? Poradíme:

Diskuze (16) Další článek: Došly baterky. Jaguar zastaví výrobu elektromobilu, problémy má i Audi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,