Microsoft | Surface | Surface Pro

Microsoft chystá bezdrátovou nabíječku pro dotykové pero. Dnes by se mohla ukázat v novém počítači Surface

Ve výpisu certifikovaných zařízení FCC se nyní objevila unikátní bezdrátová nabíječka od Microsoftu, upozornil web MySmartPrice. To je zajímavé zejména s ohledem na skutečnost, že dnes, ve středu 2. října, mají být na tiskové konferenci v New Yorku představeny nová zařízení Microsoft Surface.

Bezdrátová nabíječka od Microsoftu

V popisku k certifikaci je uvedeno, že se jedná o bezdrátovou nabíječku s číslem modelu 1915. Záznam neobsahuje žádná schémata ani obrázky, takže není zřejmé, jak bude zařízení vypadat. Důležité však je, že před týdnem prošel stejným certifikačním procesem stylus s možností bezdrátového nabíjení.

Co je certifikace FCC

Pokud chce nějaký výrobce vyrábět nebo prodávat na území Spojených států elektronické zařízení, musí pro něj získat certifikaci FCC. Ta potvrzuje, že elektromagnetické rušení je pod limity schválenými Federální komisí pro komunikaci.

O tom, jaké produkty vlastně Microsoft ve středu představí, se spekuluje už poměrně dlouho. Každopádně bezdrátová nabíječka se v seznamech očekávaných novinek nevyskytovala, takže jde o relativně velké překvapení.

Specifikace prozradily, že nabíječka má výstupní napětí 5 voltů a proud 2 ampéry, takže její celkový výkon je 10 wattů. Napájení obstarává kabel s konektorem USB-C a její rozměry jsou 162,9 × 17 × 9,9 milimetrů – odpovídají tedy zhruba předpokládané velikosti stylusu.

Stylus s bezdrátovým nabíjením?

V současnosti stylusy, dodávané k zařízením Surface, bezdrátovým nabíjením nedisponují. V kontextu s předchozími informacemi o certifikaci stylusu s možností bezdrátového nabíjení tedy velmi pravděpodobně půjde o jednu z novinek, která má být představena.

Očekává se, že Microsoft odhalí notebooky Surface 7 Pro a zařízení poháněné procesorem ARM. Druhý zmíněný produkt bude pravděpodobně osazen nejnovějším čipem Qualcomm 8cx. Hodně se také mluví o možné premiéře zařízení se dvěma obrazovkami.

Váš názor Další článek: Tisíc kilometrů hluboko pod Evropou leží prastarý kontinent Greater Adria

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,