Microsoft chce znát chyby Internet Exploreru 7

Společnost Microsoft zprovoznila další část svých plánů k nové verzi webového prohlížeče Internet Explorer 7. Novým fragmentem do skládanky se stává systém pro hlášení chyb produktu Internet Explorer, který je částečně přirovnáván ke službě Bugzilla alternativního webového prohlížeče.

Nová služba Internet Explorer Feedback umožňuje poměrně jednoduše vkládat a zpětně prohlížet oznámení o chybách, nalezených právě v Internet Exploreru. Služba je postavena na platformě Microsoft Connect, určené právě pro testování betaverzí produktů Microsoftu.

Řešení momentálně vyžaduje přihlášení pomocí Passportu, v budoucnu by však stránky měly být volně dostupné bez nutnosti přihlašování. Reportované problémy mohou být zařazeny do dvou kategorií – veřejné (obsah bude dostupný všem) a privátní (pouze pro pověřené zaměstnance Microsoftu). Součástí webu je rovněž blog, na kterém budou analyzovány a řešeny nejčastější chyby.

V systému není (a zřejmě ani nikdy nebude) podpora starších verzí – konkrétně se nepodporuje vkládání chyb verzí Internet Explorer 6.0, Internet Explorer 5.5 a starších. Zatím lze tedy web použít pro hlášení chyb z nové betaverze Internet Exploreru 7.

Zdroj: IE Blog

Diskuze (5) Další článek: Lycos je dalším, kdo spouští IP telefonii

Témata článku: , , , , , , , , , ,