MICA: chytrý náramek, který vypadá poněkud jinak

MICA je zkratkou „My Intelligent Communication Accessory“ (můj inteligentní komunikační doplněk) a je to chytrý náramek, chcete-li hodinky. Má barevný 1,6" dotykový displej, bezdrátové nabíjení a dokonce vestavěný 3G modul. Pro zobrazování různorodých notifikací proto nepotřebuje spárovaný telefon. Jen ale vypadá jinak, než byste očekávali…

MICA_01.JPGMICA_02.JPGMICA_03.JPG 
MICA_04.JPGMICA_05.JPGMICA_06.JPG 
Chytrý náramek MICA. K vidění byl jen ve vitríně, tak musíme věřit, že pod safírovým sklem na vnitřní straně zápěstí je skutečně zaoblený OLED displej. Nečekejme žádný Android Wear, nicméně po stránce technologické to není vůbec špatné - máme tu bezdrátové nabíjení nebo vestavěný 3G modul. V prodeji bude už na Vánoce.

Za technologickou stránkou náramku stojí Intel, design však svěřil módním návrhářům ze společnosti Opening Ceremony. Ti se snažili z elektroniky vytvořit módní doplněk, který by lidé rádi nosili, i kdyby nebyl napěchován elektronikou. Na konferenci IDF jsme měli možnost si náramek prohlédnout. Rozporuplné reakce však svědčí o tom, že vývojáři a techničtí novináři zrovna nebudou cílovou skupinou.

Náramek byl představen minulý týden v Now Yorku v rámci módní akce Fashion Week. Tam určitě zapadl víc a pravděpodobně se zde našlo i větší pochopení pro cenu, která by měla být těsně pod tisícem dolarů. Za tou stojí kromě elektroniky i použité materiály - černý model zdobí bílé perly z Číny a modrý lazurit z Madagaskaru, na bílý se kameny získávají z Jižní Afriky a Ruska. 

 

Váš názor Další článek: Google vydavatelům: Vyhledávač děláme pro surfaře, ne pro vás

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,