Megatest HD aneb

Asi největším lákadlem tohoto článku budou unikátní zvukové vzorky (wav i mp3) "audio smogu" jež generují dnešní pevné disky v situaci, kdy z nich testovací programy ždímají první-poslední. Ano, jedná se o poměrně rozsáhlý test pevných disků, který - kromě mnoha grafu a doporučení - vám přináší i mnohé "nadstandardní" informace (jakou je np. teplota disků). Připraveni? Pojďme tedy instalovat na mučidla prvního kandidáta...

Obě tyto hodnoty jsou měřítkem "hrubého výkonu" jednotlivých disků.

Přenosová rychlost (Disk Transfer)

Výsledky naměřené inspekčním testem Winbench 99 jsme shrnuli do této tabulky:

Podle očekávaní je nejslabším diskem v této disciplíně 5400 otáčková Barracuda U6 (ta je však zde jako reprezentant "nižší ligy"). Špičku pelotonu tvoří Barracuda IV a Maxtor DiamondMax Plus D740X - vysoká hustota záznamu 40GB/plotnu hraje těmto diskům evidentně do karet (v této souvislosti je výkon IBM 60GXP docela obdivuhodný).

Celková přístupová doba (Access Time)

Celková přístupová doba vyjadřuje průměrný čas, jaký disk potřebuje k nalezení požadovaných dat (požadovaného sektoru) - čím kratší je tato doba, tím lépe.

V tomto testu nejrychleji nalézá zadaná data nový Maxtor D740X - i když náskok před ostatní 7200 ot. konkurencí je nevelký. Seagate U6 v tomto testu vyloženě propadá.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,