Megatest: DeltaChrome S8 vs. GeForce FX 5700 a Radeon 9600 Pro

Před několika dny jsme vám nabídli malé preview zajímavé karty S3 DeltaChrome S8. Tentokrát se na čip, který vznesl alespoň trochu vzruchu mezi už nudné boje ATI vs. nVidia, podíváme trochu blíže a dočkáte se také srovnání s konkurencí v podobě GeForce FX5700 a Radeon 9600 Pro v mnoha herních i syntetických testech.

Ovladače (2D část)

Související odkazy

Katalog produktů
Grafické karty

V tomto výjimečném případě jsem se rozhodl ukázat vám všechny záložky ovladačů, protože alespoň pro mě byla většina z nich věcí dosud nepoznanou. Oproti ovladačům S3, které jsem měl možnost poznat například u integrovaného ProSavage DDR, přibylo velké množství nových záložek a většina z nich má i přepracovaný vzhled.

S3 nabízí šikovnou ikonku v "tray" části hlavního panelu Windows, ze které pak jedním kliknutím zpřístupníte jednotlivé záložky ovladačů. Nemusíte tedy jít přes Zobrazení, Vlastnosti, Upřesnit ... 

Otočení je podporované přímo v hadrwaru a díky tomu by rychlost vykreslování měla zůstat zachována, i když se vykresluje na pootočený obraz.

Utilita na vynucení obnovovacích frekvencí je opravdu jednoduchá, víceméně mě donutila použít alternativního programu RefreshForce, ale ten si nerozuměl s tím, co ovladače DeltaChrome zapsaly do registru Windows. Některá rozlišení, kde jsem vynutil obnovovací frekvenci pak jednoduše zmizela.

V záložce S3Display můžete nastavit obnovovací frekvenci pro aktuální rozlišení. Jinými slovy zbytečnost, to samé můžete udělate ve standardní záložce Monitor.

V S3Color si vyhrajete s barvičkami, můžete je ukládat jako schémata a mimo to jasu a kontrastu nastavíte také barevný tón a sytost.

Záložka S3Gamma je na míle vzdálena ideálnímu provedení. U konkurence si můžete přímo pohrát s křivkami, tři otočná kolečka ala monitory AOC tento komfort nedokážou nahradit. Chybí mi také různé nastavení Gammy pro Desktop, Overlay, 3D ...

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,