McDonald’s pobavil celý internet, vypustil zmatený tweet s podivnou nabídkou na Black Friday

Páteční tweet řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s se zapíše do učebnic marketingu na sociálních sítích. Ale v tom negativním slova smyslu. Firma omylem zveřejnila předem naplánovaný reklamní tweet, který obsahoval jen instrukce, co do něj marketingový pracovník měl napsat.

V pátek se po celém světě konal Black Friday. Vrcholná nákupní akce podzimu, v rámci které jsou lidé ochotni utrácet o sto šest. Black Friday se přitom zdaleka nekoná jen elektroniky a oblečení, možnost přilákat lidi využívají firmy všemožného druhu, od autosalonů po třeba právě řetězce rychlé občerstvení.

McDonald’s se akce účastnil také a na výhody, které lidé při nákupu jídla získají, chtěl upozornit mimo jiné na Twitteru. Jenže nějaký pracovník, jenž sociální sítě firmy obsluhuje, na tweet trochu pozapomněl a všem 160 tisícům sledujícím McDonald’s se místo lákavé slevové akce objevil tweet, ve kterém stálo: “Black Friday **** Need copy and link ****”. Někomu se zřejmě podařilo naplánovat tweet dopředu, ale už nedoplnit o potřebné údaje.

Jak se dalo čekat, internet chyba McDonald’s náramně pobavila. Uživatelé ihned reagovali zprávami typu „Myslím, že v McDonald’s se právě otevřela pozice na experta pro sociální sítě“ nebo „Ajaj, Twitter McDonald’s právě přezval Donald Trump“ s narážkou na často nesmyslné tweety amerického prezidenta.

Objevily se také názory, zda to nebyl ze strany McDonald’s pokus o získání ještě větší publicity, než kdyby zveřejnili obyčejnou reklamní akci. Marketingový expert Matt Navarra ale k diskuzi dodal: „Je hezké si myslet, že to někdo zamýšlel. Ale je to tak strašně náhodné a k té značce se to nehodí, že si to nemyslím.“

Co je nicméně zvláštní, ani v době psaní článku nebyl tweet z účtu McDonald’s smazán. A to je několik hodin po zveřejnění. Společnost se možná rozhodla nepopírat, že k něčemu podobného došlo a časem popíše, jak se tomu všichni zasmáli.

Diskuze (7) Další článek: Švýcaři připravují nová pravidla pro warez. Skoro jako by se inspirovali v Česku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,