McAfee již odhalil 100 000 druhů elektronické „škodné“

Tým McAfee AVERT (Anti-virus and Vulnerability Emergency Response Team) oznámil, že do svých virových definic již zařadil v pořadí stotisící vzorek nepřátelské hrozby. Tím se stala varianta červa Sdbot. Tým dále dodává, že ačkoliv se povědomí o bezpečnosti zvyšuje, hackeři a tvůrci virů ve zvýšené míře nalézají nové cesty, jak infikovat počítače uživatelů, globální podnikové sítě i kapesní počítače a mobilní zařízení ve snaze zničit či ukradnout kriticky důležité informace.

Z výzkumů vyplývá, že hlavní příčinou stojící za dramatickým nárůstem tohoto ohrožení je vysoký počet infekcí BOT (virové infekce, které jsou řízeny vzdáleným počítačem, sítí nebo jednotlivcem), podobných jako je varianta Sdbot.  Více než 50 % těchto nových záznamů do virové databáze byly právě infekce BOT.

Dalším významným typem hrozby, která přispěla k nárůstu v poslední době, je 32-bitová infekce počítačovými červy, ke které patří hrozby jako Netsky, Bagle a Lovgate. Červy jsou tradičně považovány za viry, které se šíří vytvářením kopií sebe samých - často prostřednictvím e-mailu. Všeobecně lze říci, že množství nepřátelských hrozeb, virů a trojských koní se za poslední rok výrazně zvýšilo.

Zdroj: McAfee

Diskuze (3) Další článek: Cray začal nabízet miniaturní superpočítače s procesory AMD

Témata článku: , , , , , , ,