MaxMax: Omezte velikost maximalizovaných oken

Windows Vista nabídly postranní panel s miniaplikacemi. Ve Windows 7 už ale nejsou. Řada uživatelů široké displeje k umístění gadgetů i tak využívá, ale nemůže mít okna maximalizována.

Miniaplikace na kraji obrazovky, vybrané ikony v rozích nebo libovolné nástrojové panely nejsou při maximalizovaných oknech programů vidět. Musíte si tak ručně často upravovat jejich velikost tak, aby odpovídala vašim potřebám. Této nepříjemnosti vás může zbavit jednoduchý a bezplatný MaxMax.

Limity pro velikost

Po instalaci a spuštění programu MaxMax dojde k zobrazení jeho nenápadné ikony v nástrojové liště u hodin, přičemž pro další práci je třeba ikonu rozkliknout. Dostanete se do hlavního a jediného okna aplikace, které zároveň představuje její nastavení. V něm vidíte náhled na obrazovku a maximalizované okno s nastavitelnými hodnotami omezení jeho velikosti pro každou stranu zvlášť.

sshot-1.png
Ikona v oblasti u hodin.

Chvilkou hraní a zkoušení si nastavíte vzdálenost, jakou má mít okno v maximalizovaném stavu od vybraného kraje (krajů). Miniaplikace na kraji tak budou vždy viditelné a k dispozici. MaxMax hodnoty aplikuje okamžitě, takže v reálném čase lze zkoušet, jestli velikost a pozice okna vyhovuje vašim představám.

sshot-2.png
Nastavení limitů maximalizovaného okna.

Více monitorů a výjimky

Výhodou programu je, že v případě, kdy používáte více obrazovek, lze si pohrát s nastavením rozměrů maximalizovaného okna pro každou z nich zvlášť. Tím, že MaxMax aktivujete, se ale nezbavujete možnosti zvětšit v případě potřeby okno na plný rozměr plochy. Stačí si navolit rychlou klávesu, při jejímž podržení a současné maximalizaci okna dojde ke zvětšení na celou plochu.

sshot-3.png
Okno je maximalizované, přesto jsou vidět miniaplikace na boku.

Pokud víte, že konkrétní program potřebujete zvětšit maximálně bez ohledu na gadgety či ikony na ploše, pak můžete dokonce této aplikaci udělit výjimku, takže se zadané rozměry v MaxMax na ni nebudou vztahovat. Stačí vypsat její jméno bez cesty k ní a při dalším spuštění už bude tato výjimka vzata v potaz. To je také vše, co MaxMax nabízí.

Stáhnout MaxMax, freeware (4,4 MB)

Diskuze (11) Další článek: Zerg rush: Nová skrytá hra Googlu – braňte se!

Témata článku: , , , , , ,