Asus | Monitory | CES 2018

Máte více monitorů vedle sebe a vadí vám rámečky? Asus vymyslel jednoduché řešení, jak je „odstranit“

Pokud máte vedle sebe dva či dokonce tři monitory, hlavním problémem jsou jejich okraje, ať už jsou jakkoli tenké. Při práci, kdy máte každý monitor jako samostatnou plochu, to sice nevadí, ale v případě celistvého obrazu třeba při hraní her je to značně obtěžující.

Asus tak na CESu nečekaně představil opravdu jednoduchou vychytávku, která tento problém řeší. Produkt s označením „Bezel-free Kit“ je určen pro vybrané monitory herní řady ROG, ale teoreticky by mohl být kompatibilní i s dalšími druhy monitorů.

asus-2018-rog-ces-monitor-wrap.jpg

Kit zahrnuje dva plastové kryty, které se umístí přímo do oblasti otravných okrajů monitorů, v tomto případě se počítá s klasickou herní kombinaci tří monitorů a kit tak obsahuje dva kryty pro levou a pravou stranu středového monitoru. Samotný kryt pak zahrnuje integrované čočky s úhlem 130 stupňů (uživatelsky otestováno jako nejlepší), ve kterých dochází k lomu světla. Rámečky tak doslova zmizí a překryjí se „obrazem“, který navazuje z okraje levého či pravého monitoru se středovým.

asus_rog_bezel_free_kit_2.png

Pochopitelně nejde o dokonalý pixelový obraz, ale i barevný jemný přechod je rozhodně přirozenější, než pouze černá jako u klasického rámečku. Asus by měl začít tento kit prodávat během první poloviny letošního roku. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Notebook Asus ROG Zephyrus

Diskuze (18) Další článek: Kde se dá platit bitcoinem? I po letech je to měna jen pro kryptoanarchisty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,