Máte v heslech guláš?

Pokud používáte z jakéhokoli důvodu na různých stránkách různá hesla, a to ještě k tomu podle zásady, aby obsahovala všechny, nebo alespoň většinu druhů znaků a nechcete v nich mít onen příslovečný guláš, tak čtěte dál…
Někteří lidé jsou opatrní, jiní zase úplně paranoidní, někteří z nich ještě zapomnětliví. Pro některé z nich by se hodilo něco, kam si svá hesla zaznamenat a to něco by nemělo být tužka a papír, který asi moc bezpečný není. Pro tyto případy existuje program Password Depot od německých sofTRANS, program je ale k dispozici i v angličtině.

Po vizuální a také uživatelské stránce se jedná o velice přívětivě tvářící se produkt. Do programové databáze jsou zadána uživatelská jména a hesla a tyto údaje jsou poté chráněny jediným heslem, které zná administrátor programu. Navíc, pokud máte někde na Internetu zaplacený vstup do členské sekce, pak tyto stránky můžete otevírat přímo z tohoto programu, už se zadaným jménem a heslem. Pro zvýšení bezpečnosti jsou všechna hesla, která jsou ukládána, zašifrována algoritmy BlowFish a Rjindael, což už zajišťuje jistou úroveň zabezpečení. Prostě do programu zadáte uživatelská jména a hesla a třeba i stránky, na které vedou, a pak několika kliky myší svůj seznam prostě „zamknete“. Tím jsou vaše hesla v bezpečí a vy si musíte pamatovat jen to jedno, které vede ke všem ostatním. Pokud jste někdy používali nebo používáte nějaký jiný password manager, jistě se vám bude líbit, že hesla v tomto programu můžete libovolně importovat i exportovat.

Co říci na závěr? Jistě se jedná o program, který může přinést užitek svému okruhu uživatelů, navíc se jedná o freeware (limitován na 20 hesel), takže nic nebrání tomu si ho vyzkoušet. Na domovských stránkách programu můžete nalézt mnoho užitečných informací, a také tam máte možnost si stáhnout instalační soubor, který má velikost nějakých 2,24 MB.

Diskuze (14) Další článek: Budou dva různé typy základních desek pro Pentium 4

Témata článku: , , , , , , , , ,