MasterCard a Visa cukrují SET

Společnosti MasterCard a Visa se snaží zatraktivnit používání protokolu SET (Secure Electronic Transaction) bankám a obchodníkům.
Společnosti MasterCard a Visa se snaží zatraktivnit používání protokolu SET (Secure Electronic Transaction) bankám a obchodníkům. Visa se rozhodla na dva roky osvobodit od poplatků banku zákazníka a banku účtující transakce jestliže obě používají SET. V současnosti se tento poplatek pohybuje mezi osmi a patnácti centy za zúčtování stodolarové platby. Další výhody poskytuje společnost MasterCard v oblasti poskytování certifikátů, kde nabízí vydávání a správy certifikátů vlastními silami; v podstatě se jedná o formu outsorcingu certifikační autority. Dále nabízí MasterCard služby systému MIGS (MasterCard Internet gateway service), který konvertuje SET transakce na transakce jiných bankovních systémů.

Živě komentuje:
SET je protokol, který řeší bezpečnost transakcí realizovaných platební kartou ve veřejné počítačové síti. V pozadí jeho vývoje této technologie nestojí nikdo jiný než Visa, MasterCard za přispění společností IBM, Microsoft a Netscape. Protokol SET by se měl stát jednotný standardem pro internetové platby. Obchodníci a banky přijímají SET velmi zvolna proto se jim společnosti Visa a MasterCard snaží nabídnout četné výhody ve snaze prosadit tento standard. Tento tah je jistě výhodný pro obě strany. Obchodníci, kteří se obávají vyšších nákladů, jsou osvobozeni od poplatků za realizované transakce. Banky a společnosti vydávající platební karty se na krátký čas uskromní, aby v budoucnu profitovali.
Váš názor Další článek: Druhý pokus o cenzorství Internetu je opět kontroverzní

Témata článku: , , , , , , , , ,