Samsung | MasterCard

MasterCard a Samsung vyrobily platební kartu se čtečkou otisků. Není s ní potřeba zadávat PIN

Nechcete nebo nemůžete platit mobilem? Pak vás možná zaujme nová technologie. MasterCard vyrobil druhou generaci biometrických platebních karet s integrovanou čtečkou otisků. Díky ní byste už nemuseli sahat na špinavé klávesnice pro zadání PINu.

První generaci MasterCard představil již v roce 2017, ale nestihla se nijak významně rozšířit. Nové biometrické karty bude firma vyrábět společně se Samsungem, jehož čipy se budou uvnitř ukrývat. Návrh má být jednodušší (tudíž levnější), avšak bez kompromisů týkajících se bezpečnosti.

S biometrickou kartou se platí tak, že dáte palec na čtečku a přiložíte či zasunete ji do terminálu v obchodě. Úchop je tak vlastně stejný jako s klasickou kartou. Zadávat PIN byste s ní museli jen v kontaktních bankomatech, u nichž se navíc nevyhnete dotykům na další tlačítka či displej.

Nové karty nazvané prostě Samsung Card bude jihokorejská společnost dodávat na domácím trhu ještě letos. Samsung je v zemi zároveň i největší kreditní společností, takže nepotřebuje dalšího prostředníka. V tuto chvíli nevíme, jestli se stejná technologie dostane i do dalších zemí, kde by ji musely adoptovat tradiční finanční instituce.

Zdroj: Samsung via Engadget

Diskuze (42) Další článek: Tohle už není sci-fi. Toyota začala stavět vodíkové město budoucnosti. Zatím to bude vesnička

Témata článku: , , , , , , , , , , ,