Master Internet otevírá softwarovou divizi

(inzerce) Provozovatel datových center Master Internet otevřel novou divizi s prvky inkubátoru. Vyvíjené aplikace, mají mimo jiné zvýšit celkový komfort serverhostingových produktů.
748136174

Softwarová divize Master Internet zahájila svou činnost na počátku letošního léta a jejím hlavním úkolem je vývoj inovativních mobilních aplikací. „Rozhodli jsme se využít výhod našich vlastních datacenter, ve kterých chceme nadále kromě hardware a housingového prostoru poskytovat vlastní obsah. Rozšíření o divizi softwarového vývoje tak výrazně posune směřování naší společnosti,“ vysvětluje provozní ředitel Master Internet Filip Špaček.

Jak již v Master Internet dříve avizovali, společnost hodlá svým zákazníkům nabídnout široké spektrum SaaS aplikací provozovaných z vlastních datových center v klíčových lokalitách Praha, Brno. Následně plánují vyvíjet aplikace k celkovému zvýšení komfortu stěžejních produktů, například vlastní aplikace pro ovládání nebo monitoring serverů prostřednictvím chytrých telefonů a tabletů.

885636358

Společnost sází na vysokou odbornost a mnohaleté zkušenosti manažera divize softwarového vývoje a jeho týmu. Ambicí nové divize je totiž mimo jiné i působnost na poli podpory startupů. „Chceme také maximálně podporovat nové zaměstnance v realizaci jejich nápadů a fungovat tak jako inkubátor pro nově vznikající projekty. Stále hledáme další čerstvé nápady, kterým bychom spolu s jejich autory mohli vdechnout život,“ přibližuje Špaček a dodává, že kromě možnosti zapojení se do inkubátoru nabízí začínajícím projektům pomocnou ruku v podobě 50% slevy na cloudový produkt Živý server.

Master Internet se na českém serverhostingovém trhu pohybuje již více než patnáct let a postupně se vypracovala do pozice předního hráče na poli hostingových a telekomunikačních služeb.  Vedle cloudových služeb, a vlajkového produktu známého pod označením Živý server, poskytuje také housing, pronájem dedikovaných a virtuálních serverů s možností plného outsourcingu administrace, clusterová řešení a další komplexní serverhostingové služby včetně doplňků. V říjnu loňského roku se Master Internet stal prvním preferred partnerem společnosti DELL pro oblast cloudového řešení.

Další článek: V Googlu už bylo zapomenuto nejspíše přes sto tisíc odkazů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,