Martin Illner v rámci Oracle povýšil na mezinárodní úroveň

Martin Illner, ředitel českého zastoupení společnosti Oracle se stal vedoucím divize pro prodej podnikových aplikací ve středoevropském regionu. Illner tak bude nově dohlížet na země Vyšegradské čtyřky a pobaltské republiky. Česká pobočka Oracle zůstává i nadále pod jeho vedením.

Hlavním úkolem v nové pozici bude pro Martina Illnera boj s konkurenčním SAPem, mimo jiné i pomocí špičkových řešení společností PeopleSoft, JD Edwards či Siebel, které má Oracle ve své nabídce. Středoevropský region považuje za jeden z nejrychleji rostoucích IT trhů v rámci Evropské unie. Vysoká kvalifikace pracovníků, levnější pracovní síla a dobrá infrastruktura do této oblasti lákají stále více investorů. Oracle se bude více než kdy jindy soustředit na sektor menších a středních firem.

Panu Illnerovi jsme při této příležitosti položili několik otázek:

Jaké změny hodláte udělat na novém postu?
Oracle je nutné profilovat především jako dodavatele podnikových aplikací pro všechny segmenty trhu – od malých firem, až po největší nadnárodní korporace.  Velké podniky o kvalitě našich produktů a služeb vědí, chci se proto více zaměřit na trh malých a středních firem, kde cítíme velikou příležitost.  Prodejní týmy v jednotlivých zemích, které budu mít na starost, jsou kvalitní a tak neplánuji žádnou výraznou personální změnu.
 
Jak hodnotíte pozici Oraclu na středoevropském trhu podnikových aplikací?
Tato oblast je kvůli své pozici ovládána do velké míry německým SAPem. V současnosti jsme tak číslem dva. Oproti konkurenci ovšem máme jednoznačnou výhodu v šíři naší nabídky, která je s výjimkou koncových kancelářských aplikací schopna uspokojit prakticky jakékoli požadavky na podnikový software. V konkurenčním boji chceme využít především toho, že SAP je chápán především jako dodavatel řešení pro velké firmy. Naproti tomu my jsme schopni nabídnout naše produkty za přijatelných podmínek i menším podnikům. Věříme, že náskok našeho velkého rivala budeme schopni díky neustálému růstu prodejů a pružným reakcím na potřeby zákazníků dohnat.
 
Budete mít čas na řízení české pobočky?
To rozhodně ano, nicméně část kompetencí budu muset přenést na ředitele jednotlivých divizí Oracle Czech. Nyní mám v Česku velmi dobrý tým lidí a jsem si jistý, že mi s řízením tuzemské pobočky pomohou.
 
Proběhly s příchodem nového finančního roku nějaké další organizační změny?
Prozatím nikoli. Až nastanou, a budou-li důležité, budeme o nich určitě informovat.

Zajímavé postřehy pana Illnera k IT trhu v Česku, ale nejen to, najdete v našem rozhovoru, který jsme přinesli v rámci série IT Česko.

Váš názor Další článek: Chcete psát tipy a triky pro nové Office od Microsoftu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,