Facebook | Facebook Messenger

Mark Zuckerberg umí smazat již zaslané zprávy z Messengeru. Privilegovanou funkci dostanou i všichni ostatní

Facebook aktuálně interně testuje novou funkci, která umožní smazat již zaslané zprávy skrze Messenger. Informace přišla poté, co se zahraničním redaktorům vymazaly ze schránek zprávy zaslané šéfem Facebooku, Markem Zuckerbergem. Datum spuštění novinky zatím nebylo oznámeno.

V minulém týdnu si někteří redaktoři zahraničních webů všimli nezvyklého chování – zprávy zaslané Markem Zuckerbergem zmizely z chatu na Messengeru. Po dotazech Facebook uvedl, že v reakci na skandály Sony Pictures v roce 2014, kdy unikla vnitrofiremní komunikace, zavedl omezení doby, po které se uchovávají zprávy manažerů firmy. Zároveň se omluvil, že funkci neinformoval a že nebyla dříve dostupná všem uživatelům.

To by se ale mělo v dohledné době změnit. Doposud při smazání zprávy zmizí pouze z vaší doručené pošty, nově se odstraní všem účastníkům v konverzaci. Detaily, včetně data spuštění, prozatím nejsou známy. Podobnou funkci ale má třeba WhatsApp, který také patří Facebooku. Zde je možné smazat zaslanou zprávu v případě, že si ji druhá strana již zobrazila.

Administrátoři skupin na Messengeru získají nové možnosti:

Zdroj: TechCrunch

Diskuze (8) Další článek: Despacito zmizelo z YouTube: hackeři se dostali k účtům Vevo a vyřádili se

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,