Bezpečnost | Mark Zuckerberg | Bulvár a vtípky | IT Osobnosti

Mark Zuckerberg potřebuje ochranku za 146 milionů korun ročně. Hlavně kvůli tomu, že rád běhá

Minulý týden byl Mark Zuckerberg na výpovědi před americkým kongresem. Musel zde odpovídat na otázky ohledně bezpečnosti a soukromí uživatelů. Jak je to ale s bezpečností „vládce“ Facebooku vás možná překvapí. Za minulý rok totiž musel Facebook vynaložit celkem 7,3 milionu dolarů, tj. cca 146 milionů korun na jeho ochranu. Zarážející je, že tato částka se meziročně zvýšila takřka o polovinu.

Hlavním důvodem je, že Mark Zuckerberg začal hodně cestovat a rád přitom běhá po různých místech Spojených států. Jen na provoz soukromého letadla muselo jít z firemního účtu 1,5 milionu dolarů, zatímco v roce 2016 to bylo „jen“ 870 tisíc dolarů.

Nutno ale podotknout, že Mark Zuckerberg nepobírá žádnou mzdu, respektive pouze symbolický jeden dolar ročně. Hlavní manažeři Facebooku Sheryl Sandberg (COO) a Chris Cos (CPO) mají standardní roční odměnu 805 tisíc dolarů, respektive 720 tisíc dolarů.

Mark Zuckerberg ale pochopitelně výplatu nepotřebuje, vlastní totiž obrovské množství akcií, díky kterým se jeho jmění odhaduje na přibližně 65,8 miliardy dolarů.

Kolísavá popularita sociálních sítí. Bude tu Facebook navždy?

Diskuze (24) Další článek: Malý herní počítač s plnotučnou výbavou: Podívejte se, do čeho Asus nacpal šestijádro a GTX 1080

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,