Apple | Spekulace

Mark Gurman: „Apple chystá nejsilnější produktový podzim v historii“

Mark Gurman sepsal pro Bloomberg spekulace o tom, jaké a kdy Apple letos představí produkty. I letos bude platit klasický scénář: jaro – méně důležité updaty, léto – software, podzim – klíčové produkty pro nejsilnější předvánoční trh.

Na jaře bychom se měli po dvou letech dočkat vylepšení iPhonu SE. Co se designu týče, nečekejme velké změny, půjde spíše o evoluci vnitřností a podporu 5G sítí. Novější hardware by mohl dostat také iPad Air, půjde hlavně o procesor A15 z iPhonu 13.

Update má dostat také iPad Pro. Poslední dvě generace přinesly jen mírnou evoluci (hlavně procesor a kamery), letošní upgrade by měl být zásadnější. Očekávejme procesor M2 a bezdrátové nabíjení. Otázkou je termín – některé spekulace ukazují na jaro, Gurman sází spíše na podzim.

Letos bude pokračovat přechod řady Mac na vlastní křemík, ale tady autor není příliš konkrétní, spíše jen tipuje, že Mac mini a iMac dostanou procesor M1 Pro.

Největší show chystá Apple na podzim

Podle Gurmanových informací z Applu se na letošní podzim chystá nejsilnější produktová ofenziva v historii. Konkrétní informace se začnou objevovat až v průběhu roku, ale kromě nového ročníku iPhonů 14 a Apple Watch má jít o levnější MacBook Pro, vylepšený iMac, nový Mac Pro, předělaný MacBook Air, pokračování sluchátek AirPods Pro, levný iPad a už zmíněný iPad Pro.

Jinde tolik diskutovaným AR/VR brýlím se Gurman věnoval o týden dříve a odhaduje, že se budou jmenovat Apple Vision, případně Apple Reality. A datum premiéry? Těžko říct. Už teď se mluví o tom, že je projekt pozadu. Dočkáme se letos?

Diskuze (26) Další článek: Slovenské létající auto AirCar uspělo v testech a získalo osvědčení o letové způsobilosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,