Mapy.cz | Navigace

Mapy.cz se dotahují na konkurenci. Už umí vyhledat alternativní trasy

Seznam dnes oznámil důležitou aktualizaci webových i mobilních map. Při vyhledání trasy mezi místy A a B nabídne až tři možné cesty. Stejnou funkci již roky nabízí Google Mapy i další navigace.  Seznam novinku testoval od jara, teď je již dostupná všem uživatelům.

Mapy.cz nabídnou nejkratší (myšleno délku trasy), teoreticky nejrychlejší cestu (podle maximálních povolených rychlostí) a prakticky nejrychlejší (podle aktuální dopravní situace). Ta třetí se používá standardně (avšak jen v ČR), ostatní se musí ručně zvolit. Na webu je příslušné tlačítko v hned nad startem a cílem, na mobilech naopak pod tímto blokem. Samozřejmě i nadále zůstává filtr, který z trasy vyjme placené úseky.

Informace plynulosti dopravy Mapy.cz berou od ŘSD, v budoucnu ale po vzoru Googlu chtějí také využívat mobily uživatelů. Řidiči se dále mohou těšit na 3D zobrazení mapy při navigaci a podporu Waze Beaconů pro navigaci v tunelech. Časem se Mapy.cz nejspíš skamarádí i se systémem Android Auto. Vývojáři již podporují Apple CarPlay, ale Google dosud pro mapy třetích stran svůj systém neotevřel. Mělo by se tak stát brzy, vybrané firmy (mezi nimi i slovenský Sygic) již testují nové API.

Diskuze (13) Další článek: Microsoft chystá nový "levný" Surface. Bude se jednat o klasický notebook

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,