Mapy.cz | Seznam.cz

Mapy.cz přidávají možnost koupit si jednotnou jízdenku OneTicket na vlak

Webové Mapy.cz a služba od Seznamu nazvaná Jízdní řády rozšiřují nabídku při hledání spojů. Nově umožní snadno koupit jednotnou jízdenku OneTicket na téměř všechny vlakové spoje.

Vyhledávání spojů ve webové aplikace Mapy.cz funguje již dlouho, nyní ale dochází k onomu rozšíření o možnost zakoupení jízdenky. To se ostatně týká i služby Jízdní řády. Obojí nově u každého vlakového spoje (Seznam uvádí, že se to týká 99 % tras) uvidíte tlačítko Koupit jízdenku, u Jízdních řádů je vidět také cena. Odkaz vede na službu OneTicket.

4a2b6e5b-c40a-4764-9ced-8e436acc7cdb6582dd8f-bc47-4f19-9f0f-940e6e05506d 
Jednotné jízdenky můžete zakoupit přes webové Mapy.cz a Jízdní řády od Seznamu

OneTicket provozuje státní podnik CENDIS na základě objednávky od Ministerstva dopravy, a jedná se tak o oficiální službu, která má za cíl sjednotit jízdné na jednotlivých trasách. Jízdenka totiž platí pro všechny dopravce a je tak jedno, zda pojedete se společností A, či B, důležitá je pouze trasa.

Nevýhodou této integrace může pro někoho být, že samotný nákup je prováděn přímo na stránkách OneTicket a nekoná se uvnitř Map/Jízdních řádů. Další pak je, že jízdné OneTicket bývá mnohem dražší než jízdenka přímo od konkrétního dopravce.

Například na trase Brno – Praha jezdí beze slev České dráhy přibližně za 245 korun, Regiojet od 169 korun, OneTicket ale stojí 387 korun. Samotné vyhledávání spojů je pak v rámci služeb Seznamu v beta verzi, takže třeba na této hledané trase nezobrazuje jiné spoje než ty od Českých drah.

Diskuze (14) Další článek: Satelitní internet Starlink může být od září i v Česku. Už je zaregistrovaný u ČTÚ

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,