Mapy.cz mají nové mapové podklady Evropy a novou zimní mapu

Česká republika je na Mapy.cz pokryta excelentně až na úroveň podrobných turistických map. Za hranicemi to ale trochu vázne. V Seznamu to ale chtějí změnit, a tak se vrhli do vylepšování své mapové služby i za hranicemi Česka. Aktuálně upgradovali mapové podklady Evropy. Vychází z podrobných map projektu OpenStreetMap, jsou však vyvedeny v povedeném grafickém stylu služby Mapy.cz.

789228648 340217834 
Staré vs. nové. Mapové podklady pro Evropu jsou nyní na Mapy.cz daleko podrobnější

Doposud Mapy.cz používaly na pokrytí Evropy mapy od Natequ, které můžete znát například z mnohých navigací. Na dopravní mapu stačí, ale například pro turistiku jsou naprosto nevhodné. Nové mapy jsou mnohem podrobnější. Mají 2,5× více bodů zájmů a umožní detailnější přiblížení. Na rozdíl od mnohých jiných projektů postavených nad OpenStreetMap jsou Mapy.cz velmi přehledné, graficky jsou totiž shodné s českou mapou.

Seznam rovněž před zimou vylepšil svou tzv. zimní mapu. Jsou doplněny nové vleky, lanovky a běžecké stopy, přibyly také funkce s podrobnými informacemi přímo z lyžařských areálů. Dále jsou v mapách nově zaneseny rozcestníky na běžkařských trasách a barevně jsou znázorněny nížiny do 350 m n.m., kde se sníh dlouho neudrží.

52383499 
Zimní mapa nově obsahuje více informací
Diskuze (23) Další článek: Elonův hyperloop může jezdit do 10 let, postaví ho ale někdo jiný

Témata článku: , , , , , , , , , ,