Mapy.cz | Seznam.cz | Mapy

Mapy.cz lehce vylepšují vyhledávání – při pohybu v mapě automaticky načtou další výsledky

Mapy.cz oznámily na blogu a na sociálních sítích další novinku. Tentokrát se nejedná o nic vysloveně zásadního – jde spíše o drobné, ale užitečné vylepšení, které uživatelům usnadní hledání. Zajímavostí je, že konkurenční Mapy Google podobnou funkci nemají.

Nebudeme zbytečně dlouho chodit kolem horké kaše – onou novinkou je automatické načítání dalších výsledků vyhledávání při pohybu mapy. Pokud tedy například budete hledat restauraci a následně se v mapových podkladech přesunete na jiné místo, Mapy.cz zobrazí odpovídající podniky v dané lokalitě.

Automatické načítání výsledků vyhledávání

„Trochu jsme si pohráli s hledáním na webu, aby se vám lépe a příjemněji hledalo. Nově se výsledky při pohybu na mapě automaticky dočítají.“ uvedly Mapy.cz. Pro lepší představu ukazují novou funkci v krátké animaci.

Novinku můžete vyzkoušet takto: otevřete si webové Mapy.cz a zadejte do vyhledávání klíčové slovo (například „restaurace“). Poté se pohybujte v mapě – přesouvejte se na nová místa, případně využijte možnost přiblížení, respektive oddálení. Seznam výsledků, situovaný po pravé straně okna, by se měl průběžně aktualizovat.

Konkurenční Mapy Google takovou funkci nemají. Pokud použijete vyhledávání a následně se přesunete na jiné místo v mapě, zobrazí se v horní části tlačítko Vyhledávat v této oblasti. Teprve po jeho stisknutí dojde k načtení výsledků pro aktuálně zobrazenou část mapy.

Diskuze (7) Další článek: V Číně podkopali jezero. Tunel má diodový strop a kupodivu není nejdelší na světě, rekord drží v Norsku

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,