Mapy.cz dostanou mapu světa, lepší vyhledávání a konečně i navigaci

Jarní modernizací vývoj na mapách u Seznamu neustává, ba naopak se tempo vývoje ještě zrychluje. Aktuálně je prioritou zavedení nového vyhledávače, dále se uživatelé mohou těšit na rozšíření podrobnějších mapových podkladů pro celý svět a přijde i tolik očekáváná navigace v mobilních aplikací. V rozhovoru nám to prozradil Martin Fuks, produktový manažer služby Mapy.cz.

429314639 
Nové Mapy.cz

Nové Mapy.cz představil Seznam už v březnu, služba dostala nové funkce a zcela přepracované uživatelské prostředí. Spuštěna byla v betaverzi. Když koncem června došlo k finálnímu přepnutí na novou verzi, došlo oproti původní betě ještě k několika dalším změnám. Nyní už jsou každopádně Mapy.cz v novém a nabízí mimo jiné funkce jízdních řádů, panoramy nebo 3D pohledu.

Co přijde dál? Na stávajících mapách vidí autoři největší slabiny ve vyhledávání, které je aktuálně mixem starého vyhledávacího modulu s novým našeptávačem. Cílem je nasadit vyhledávání zcela nové, které už bude například reflektovat aktuální polohu uživatele.

Dalším významným krokem má být vylepšení globální mapy zbytku světa. Seznam k tomu chce použít podklady z projektu Open Street Maps. Tím by mělo být zajištěno celkem podrobné pokrytí, vhodné i pro plánování turistických výletů v zahraničí.

Novinek se chystá mnohem více, razantně vylepšovány budou také stávající služby. Co všechno se chystá? Kdy budou jízdní řády v dalších městech? Jak probíhal vývoj nových map a kdy budou kvalitnější obrázky pro Panoramu a kompletní 3D mapa? To a další zajímavosti se dozvíte v nedělním pořadu Týden Živě, jehož hostem bude právě Martin Fuks.

A ano, dojde i na navigaci v mobilních telefonech. Bude! Kdy? Na tuto letní sezónu to ještě nebude, ale sledujte v neděli (20.7.2014) Týden Živě a dozvíte se víc. 

Diskuze (19) Další článek: ASUS CashBack: získejte zpět až 4 500 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,