Mapy.cz | Seznam.cz

Mapy.cz dostaly uživatelské profily. Můžete si v nich ukládat trasy, tipy na výlety i fotografie

Mapy.cz zařazují novinku, kterou se stanou o něco osobnější pro nadšence, kteří je využívají pravidelně. Seznam přišel s uživatelskými profily, ve kterých si každá osoba bude moci na mapách ukládat své trasy, fotografie a obecně celou svou historii. Funkce je teprve v počátcích, firma slibuje, že brzy do ní přibydou i jisté sociální prvky.

Uživatelské profily si můžete založit pod záložkou Moje Mapy, která se vyskytuje hned vedle vyhledávacího a plánovacího pole. Je označena hvězdou a po kliknutí je člověk přesměrován na přihlášení do seznamáckého účtu. Pokud jej vlastníte, profil si můžete založit ihned, jinak je třeba si pořídit celý účet.

V samotném profilu je pak možnost vytvořit si vlastní výběr tipů na výlety a vyznačit si trasy pro případ, že byste je chtěli opakovat nebo někomu doporučit. Také lidé uvidí přehled svých nahraných fotografií a cestovní historii. Nechybí ani možnost vložení profilového obrázku.

Pokud Mapy.cz používáte jen nahodile, profily vás nejspíš nijak zvlášť nezaujmou. Ale pro pravidelné uživatele to skutečně může být praktický nástroj, jak si všechny své aktivity shromáždit na jedno místo, navíc se tím otevírá možnost udělat celou službu více sociálnější, což přesně Seznam plánuje.

V budoucnu totiž v profilech bude uloženo i hodnocení od jednotlivých lidí. „Uživatelský profil je pro nás důležitý, protože motivuje uživatele k další práci s Mapy.cz. Také tím chceme podpořit důvěryhodnost hodnocení a obecně zviditelnit naše opravdové fandy, kteří Mapami žijí a přispívají do nich,“ uvedl produktový manažer Mapy.cz Jakub Faifer.

Diskuze (26) Další článek: Windows 11 jsou za rohem. Microsoft už spustil reklamní kampaň

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,