Mapy Google | Navigace

Mapy Googlu začaly v Česku upozorňovat na rychlostní radary. Funkce přichází z Waze

Poté, co Google v Americe a několika dalších částech světa testoval funkci upozorňování svých map na dopravní radary, a to jak ty pevné, tak mobilní, se novinka dostává do čtyřiceti zemí světa včetně Česka a Slovenska. Google to potvrdil serveru TechCrunch.

Google funkci kompletně převzal z aplikace Waze, kterou vlastní a i která je i díky ní natolik populární. Upozorňovat na radary budou Google Mapy na iOS i na Androidu a oznámení, plus fotografie radarů, se budou ukazovat v dolní části obrazovky. Na cestách se rovněž ukážou virtuální ikony radarů. V současnosti však možnost přidávat varování dostanou jen uživatelé Androidu.

Novinka je dostupná v Austrálii, Brazílii, Americe, Kanadě, Velké Británii, Indii, Mexiku, Rusku, Japonsku, Andoře, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Česku, Estonsku, Finsku, Řecku, Maďarsku, Islandu, Izraeli, Itálii, Jordánsku, Kuvajtu, Litvě, Maltě, Maroku, Namibii, Nizozemí, Norsku, Omanu, Polsku, Portugalsku, Kataru, Rumunsku, Saúdské Arábii, Srbsku, Slovensku, Jižní Africe, Španělsku, Švédsku, Tunisku a Zimbabwe. 

Můžete si všimnout, že ve výčtu nejsou Německo, Francie a Švýcarsko. Je to proto, že upozorňování na radary je v těchto zemích zakázané. Ve Francii například, pokud policie zjistí, že máte aplikaci nebo zařízení, které toto umožňuje, existuje možnost vysoké pokuty a dokonce zabavení vozidla.

Google Mapy i s novinkou stále Waze nepřekonají, i nadále budou co se týče navigačních schopností o něco horší. Ukazuje to ale, že firma plní slib ohledně postupného slučování funkcí obou aplikací. Google koupil Waze, tehdy izraelský startup, v roce 2013. Je možné, že bude několik dní trvat než se funkce objeví na vašem mobilu.

Diskuze (8) Další článek: Boeing chystá raketu pro první pilotovaný let. Stále ještě může předstihnout Muska

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,