MapGuide proti kriminalitě

Obyvatelé Oaklandu získávají pomocí aplikace nazvané CrimeWatch on-line přístup do policejní statistiky.
Prostřednictvím CrimeWatch jsou všechny spáchané trestné činy zadány do policejní databáze a každý incident je dostupný podle lokace a typu na Internetu. Město Oakland je první, které nabízí interaktivní přístup do policejní statistiky na webu. CrimeWatch byl původně vytvořen pouze pro potřeby policejního odděleni, kterému měl pomoci analyzovat rozložení kriminality v různých částech města. Policie, která CrimeWatch používá od roku 1998 brzy zjistila, že by bylo užitečné zpřístupnit CrimeWatch veřejnosti. Záměrem bylo, aby každý obyvatel mohl být analytikem kriminality svého okolí. Jerry Brown bývalý guvernér a starosta Oaklandu v televizním rozhovoru poukázal na to, že každý má možnost zjistit co se děje v místě, kde žije.

Obyvatelé mohou vybrat libovolnou čtvrť města a zjistit jaké trestné činy tam byly spáchány.

V připraveném formuláři stačí vybrat městskou čtvrť, druh trestného činu a časové období. Na základě těchto podmínek je vytvořen databázový report včetně grafické reprezentace.

Každá ikona na mapě reprezentuje trestný čin. Červená hvězda označuje vraždu, zelená hvězda napadení, červené kolečko ozbrojenou loupež atd. Každý symbol je opatřen číslem případu. Kliknutím na toto číslo je zpřístupněna krátká policejní zpráva. Jedná se o první případ kdy jsou tyto informace zpřístupněny veřejnosti prostřednictvím Internetu.

Richard Ward, šéf policie v Oaklandu, uvedl: „Publikace dat, která byla dříve přístupná pouze policii, je skutečnou výhodou v boji proti kriminalitě. Jde o technologické rozšíření již existujících hlídkových programů.“

CrimeWatch je dostupný zde. Pro správnou funkci je nutná instalace cca 2MB plug-inu, která je dostupná na stejné adrese, nebo na www.mapguide.com.

Základem aplikace CrimeWatch je Autodesk MapGuide, kompletní řešení pro publikaci a zpřístupnění živých, inteligentních a interaktivních map v prostředí podnikových sítí a v Internetu.

Váš názor Další článek: VNC: Monitor přes kopírák

Témata článku: , , , , , , ,