Microsoft | Windows 11 | Windows Insider

Manuálnímu přesouvání ikon u hodin Windows 11 nakonec nezabrání. Zato účet Microsoft bude mandatorní

Jak jsme před několika týdny informovali, Microsoft sice ve Windows 11 verze 22H2 obnoví přetahování položek na hlavní panel, zato se rozhodl zamezit manuálnímu přesouvání ikon v oznamovací oblasti. Do podnabídky byste je skryli jedině přes Nastavení a s jejich pořadím byste nehnuli vůbec.

Jenže to tak nakonec nebude. Podobně jako v pár jiných případech se i tentokrát Redmondští na základě zpětné vazby rozhodli, že manuální přetahování ikon vedle hodin nechají být. Organizaci oznamovací oblasti dle vlastních přestav tak nic bránit nebude, ovšem až na dosavadní mantinely. (Patří k nim spojení ikon ukazujících stav sítě, hlasitosti a akumulátoru do jednoho interaktivního celku.)

S navrácením do původního stavu rovněž mizí možnost schovat celou podnabídku s ikonami. To je ta, kam ukládáte ikony, které nemají být vždycky vidět a mít stálou pozici poblíž hodin. Dále Microsoft potvrdil, že zavádí nutnost připojit počítač k internetu během prvotního nastavení hned po instalaci.

I edice Pro už vyžaduje, abyste pro přihlášení použili účet Microsoft. Mandatorní byl jen v případě edice Home. Změna byla dříve ohlášena, od sestavení 22616 je již implementována. Pakliže zařízení nastavujete pro použití s pracovním nebo školním účtem, nic se pro vás nemění.

Zdroje: Windows Insider Blog

Diskuze (38) Další článek: Prodělaný covid? Jako když mozek zestárne o dvacet roků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,