Bastlení | Arduino | DIY

Maker Faire Prague: Čeští kutilové o víkendu vyrazí na největší tuzemský festival

O víkendu 22/23. června určitě neseďte doma a rovnou zapomeňte také na rybník nebo koupaliště, pojedete totiž do Prahy. Průmyslový palác hostí druhý ročník putovní mezinárodní konference všech makerů, kutilů, bastlířů a milovníků DIY Maker Faire Prague.

Od 10:00 do 18:00 na vás každý den budou čekat desítky vystavovatelů z řad nejrůznějších výrobců, domácích bastlířů a kutilů všeho druhu – prostě milovníků DIY. V neděli se pak v Kingston aréně, která bude součástí Maker Fairu, koná také robotická soutěž ČVUT.

Průmyslový palác nabídne více než 200 projektů a program pro děti, které určitě vezměte sebou. Na místě si budou moci vyzkoušet nejen práci s elektronikou, roboty a populárním 3D tiskem, ale i další rukodělnou výrobou, která jim přiblíží řemeslo mnohem atraktivnější formou než dílny ze základní školy.

Na co se můžete také těšit:

Vstupenky pořídíte buď online, anebo až na místě. Dospělí zaplatí za jednodenní návštěvu 200 korun, studenti 150 korun a pro rodiny (2 dospělí a 3 děti) 400 korun.

Speciálně zpoplatněný je i vstup na workshopy. Návštěvníci se na nich naučí třeba odlévání, konstrukci ohňostroje, práci s uchošťouravým dělem, pájení svítících přívěsků a náušnic nebo výrobu paštičkomobilu.

Váš názor Další článek: AMD ještě letos uvede procesor s 64 jádry. Přijde nový Threadripper

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,