Mají Windows NT Servery systémový Logon Script?

Diskuze čtenářů k článku

George  |  20. 04. 2001 18:48

Pouze pár připomínek k tomuto podle mě kvalitnímu produktu. Aby byla zaručena funkčnost všech funkcí propagovaných v literatuře (mimo jiné i v oficiání příručce Resource Kit) je třeba, aby byly všechny soubory Kixtartu zkopírovány (myslím, že je to kix32.exe a nějaké cca dvě další *.dll knihovny) do "NETLOGON" adresáře. Dále je pak třeba u klientů WIN95/98 zajistit, aby systémový enviroment "PATH" klienta obsahoval cestu do tohoto adresáře, protože jinak se script nevykoná s tím, že se skončí na hlášce "Chybný příkaz nebo název souboru". Osobně jsem tento problém obešel tím, že jsem napsal dávku : "script.bat 1.řádek : path=\\logonserver\NETLOGON
2.řádek : kix32.exe nazevlogscriptu." a tuto jsem dal v "User manageru" uživatelům jako logovací script.
Opravdu to funguje a dokonce se i zachovává originální "PATH" klienta, protože nastavení systémové proměnné v dávce "script.bat" se děje v jiném shellu a je tudíž dočasné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miroslav Pragl  |  20. 04. 2001 18:48

Myslím, že "opačné" řešení je elegantnější:
Všichni uživatelé mají společný (čti "Systémový") login script. Na jeho konci pak něco jako
if exist %HomeShare%%HomePath%UserLoginScript.cmd call UserLoginScript.cmd

Jinak doporucuji vse realizovat nejakym login script processorem (prece jen command ci cmd neni to prave orechove a environment variables ve win3.1 a 9x jsou nechutne redukovane) - Kixtart je free a o jeho kvalite hovori i fakt ze je obsazen ve WinNT Resource kitu.

MP

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor