Apple | MacBook | Bezdrátové nabíjení

MacBook Air ještě tenčí a s oživenou magnetickou nabíječkou, to slibují uniklé informace z Applu

Apple na konci minulého roku představil nové Macy s vlastním čipem M1, který se ukázal jako neuvěřitelně efektivní z pohledu výkonu a spotřeby. V případě MacBooku Air a MacBooku Pro ale Apple použil zcela stejné šasi jako u starších modelů s procesory Intel. Vzhledem k mnohem nižším požadavkům na chlazení se objevily otázky, kdy se od Applu dočkáme i přepracované konstrukce Maců.

Web Bloomberg nyní přišel s informacemi, že MacBook Air coby tenký a „levný“ notebook od Applu pro méně náročné uživatele, se tento rok či začátkem roku 2022 dočká nové konstrukce. Úhlopříčka displeje 13,3 palců by měla zůstat, avšak okraje displeje budou zase o něco tenčí, čímž se zmenší celková délka a šířka šasi.

Největší změny se ale mají stát v oblasti tloušťky a hmotnosti, kde by posun k ještě tenčí a lehčí konstrukci měl být velmi znatelný. Vzhledem k tomu, že se samotná technologická část zmenšuje na úroveň podobnou jako v mobilním telefonu, jistě se máme na co těšit.

Další velká změna se týká nabíjení. U nového MacBooku Air by měl Apple nasadit magnetické nabíjení (nyní se používá USB-C port), zatím ale není jasné, jestli bude po straně s vodivými konektory jako u staršího MagSafu, nebo půjde rovnou o bezdrátové nabíjení. Vzhledem k tomu, že už si Apple vyzkoušel tenké bezdrátové nabíjení u Pencilu a iPadu Pro, mohl by technologii dostat dále a zvládnout i přes tenké a malé postranní bezdrátové spojení nabíjet MacBook Air s úsporným mobilním čipem M2 (očekáváný název)..

Kompletní tiskovka z představení M1 a nových Maců:

Diskuze (35) Další článek: Už i běžná auta jsou plná digitálních zlepšováků a inteligentních funkcí, ukazuje nový Golf. Zvykejme si

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,