Mac Office 98 Beta

Microsoft představil betu Mac Office 98. Pokud půjde ve šlépějích svého předchůdce - Office 4.2.1,...
Microsoft představil betu Mac Office 98. Pokud půjde ve šlépějích svého předchůdce - Office 4.2.1, již dávno portovaného na Mac, bude jeho budoucnost mírně řečeno neslibná. Každopádně nelze Mac Office upřít výchovný přínos uživatelům Maců, kteří si teprve příchodem této aplikace začali "opravdu" vážit rychlosti a stability native softwarů napsaných pro Mac.

Mac Office 98 má však pro Macintosh být od základu předělán. Macová verze je podle sdělení Microsoft na tuto platformu optimalizovaná, využívá technologie Applu, podporovány jsou PC formáty souborů pro zlepšení kompatibility mezi oběma platformami. Oproti Office 97 pro Windows v něm přece jen najdete dvě vylepšení: podporu quick-time videa a tzv. táhni-a-pusť instalaci.

Mac Office zahrnuje všechny aplikace Office 97 až na databázi Access – Word 98, Excel 98, PowerPoint 98, Outlook Express a všudypřítomný Internet Explorer. Hlavními vlastnosti předělaného interface Mac Office je podpora HTML a Quarterdack Mail, dále WYSIWIG menu fontů pro Word 98, kontextové menu, výběr mezi menu Word 5.1 nebo Word 98.

Office 98 pro Mac očekávejte koncem tohoto roku.

Váš názor Další článek: Nový mikroprocesor od Intelu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,