Lucent s vlastním audio formátem

Diskuze čtenářů k článku

Tomáš Kapler  |  20. 04. 2001 18:55

vypadá to, že autor tomu absolutně nerozumí a pouze otrocky přeložil celý dokument. Velmi odporně se zde zachází s češtinou, myslím že by si to měl autor po sobě přečíst nebo ješlě lépe dát to zkotrolovat někomu jinému, kdo třeba i nerozumí technice.
Ale abych se k tomu vrátil. Je to hezký (i když je v článku vše popletené páté přes deváté a tak nevím co ten Lucent vlastně udělal), problém šifrování, bezpečnosti atd. u hudby je velmi těžký úkol a podle mě zkola nemožný. Každý způsob zabezpečení a podotýkám, že i hardwarový, se dá obejít buď jednoduchým propojením zvukového výstupu se zvukovým vstupem a nahrávat to, co vychází z výstupu. V případě digitálních zvukových výstupů by to bylo i bez ztráty kvality.
Druhá možnost je i jednoduchý software (již nyní volně dostupný), který to samé dělá sám a není potřeba ani žádný kablík. Jak vidno, obě řešení v podstatě nejdou obejít, spíše tedy než watermarking, podpisy a šifrování bude nutné vymyslet marketingový způsob, který donutí uživatele/posluchače za hudbu platit.
T.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PiNa  |  20. 04. 2001 18:55

Watermarking je na svete jiz nejaky ten mesic, a o zadny prulom v distribuci, vyvoji a nevim kde jeste se samozrejme nejedna. Jedine k cemu je dobry, je jednoznacna identifikace nahravky podle retezce alfanumerickeho, ktery je vklicovan do nahravky. Otazka postihu za distribuci takovychto nahravek neni veci Lucentu ani jinych distributoru, ale veci policie, RIAA a podobnych organizaci.
PiNa
www.AudioNet.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor