Video | Konference | Logitech

Logitech pracuje na „telefonní budce“. Pomocí technologie čtecích zařízení chce zlepšit videohovory

Švýcarská firma Logitech, specializující se zejména na výrobu počítačových periferií, spolupracuje s americkým výrobcem nábytku Steelcase na novém produktu, který má zlepšit virtuální konverzace. Jedná se o důmyslně navrženou kabinu pro videohovory, která má sloužit jako lepší prostor pro virtuální setkávání, informuje The Verge.

Uvedený popis může evokovat projekt Starline, který představil Google během konference Google I/O v roce 2021. Hlavní myšlenka je skutečně podobná: uživatel bude moci sedět v kabince a hovořit s realistickou projekcí jiné osoby, která se nachází na úplně jiném místě, způsobem, jenž se blíží osobnímu rozhovoru.

Projekt Ghost Projekt Ghost

Projekt Ghost

Na rozdíl od projektu Starline, spoléhajícího na složitou soustavu senzorů a kamer, jež vytvářejí projekci podobnou hologramu, však projekt Ghost využívá videokonferenční technologii, kterou Logitech již vyrábí. K vytvoření projekce používá trik, který můžete znát z teleprompterů (čtecích zařízení). To vše zabalí do budky navržené výrobcem kancelářského nábytku Steelcase s cílem vytvořit pohodlnější prostředí pro konverzaci.

Podle renderů vypadá budka velmi útulně. Uživatel bude sedět v pohodlně působícím křesle s postranním stolkem, na který si může položit telefon nebo notebook. Při sezení v křesle se bude dívat do něčeho, co vypadá jako krabice, ve které je umístěn displej, kamera, mikrofon a reproduktory. Krabice bude orámována dřevěnými lamelami, jež celku dodávají moderní vzhled.

Projekt Ghost
Projekt Ghost

Vybavení je v podstatě stejné jako u systému Rally (podrobnosti najdete na stránce Rally Plus, ale projekt Ghost se bude dodávat pouze s jedním reproduktorem namísto dvou). To znamená, že bude certifikován pro populární videokonferenční platformy, jako jsou Zoom, Microsoft Teams a Google Meet.

Jako čtecí zařízení

Pro vytvoření projekce osoby používá Logitech speciální typ skla, nakloněný pod určitým úhlem před standardní obrazovkou. Jak jsme zmínili výše, jedná se o podobnou techniku, jaká je využívána ve čtecích zařízeních. V případě projektu Ghost spočívá trik v umístění kamery přímo za sklo. Budka tak vytvoří iluzi očního kontaktu, což má přispět k tomu, aby se hovory více podobaly skutečným rozhovorům.

Projekt Ghost Projekt Ghost

 Logitech a Steelcase hodlají prezentovat ukázku na konferenci Integrated Systems Europe (ISE), která se koná tento týden v Barceloně.  Pro demonstraci bude k dispozici jedna jednotka na výstavě a druhá v kanceláři Steelcase v Grand Rapids v americkém státě Michigan. Na uzavřené akci budou moci lidé v Barceloně konverzovat s těmi v Grand Rapids.

Příštích pár dní pro nás bude velmi směrodatných, protože budeme moci pozvat spoustu zákazníků, kteří projekt Ghost nikdy předtím neviděli, aby si k němu prostě sedli a poprvé si ho vyzkoušeli,“ řekl manažer Logitechu Alex Mooney. „Tato zpětná vazba nám napoví, zda jsme připraveni, a v tom případě chceme postupovat velmi rychle, nebo zda musíme před vydáním provést další iteraci návrhu.“

Váš názor Další článek: Dalekohled JWST by mohl zkoumat mikrometeoroidy. Když už do něj narážejí, ať je to aspoň k něčemu dobré

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,