Finanční výsledky | Logitech | Webkamera

Logitech na krizi vydělal. Lidé nakupovali webkamery víc než kdy dřív

Švýcarská společnost ukončila poslední čtvrtletí fiskálního roku 2020 rekordními výsledky. Logitech utržil 709 milionů dolarů, což je o 14 % více než loni, a skončil s čistým ziskem ve výši 214 milionů. Za celý rok firma utržila bezmála tři miliardy (9% růst) a vydělala 450 milionů. Je to již pátý rok v řadě, kdy je růst dvojciferný nebo se mu alespoň blíží.

Největším byznysem zůstává herní příslušenství, které od ledna do března přineslo do kasy 149 milionů dolarů. Klávesnice mají na svědomí 148 milionů, myši 135 milionů. Meziročně však o 60 % na celkových 111 milionů vystřelilo příslušenství pro videokonference a o 32 % na 40 milionů pak i prodej webkamer.

logitech-4q20.png
Zdroje příjmů Logitechu v Q4 2020

Lidé odkázaní na práci z domova kupovali kamery jako diví. Podle Logitechu však pandemie tyto trendy nijak nezměnila, jen je urychlila. Už dříve totiž významně rostl díky hráčům a hlavně streamerům. Tomu odpovídají i poslední akvizice. Před dvěma lety koupil za 117 milionů dolarů výrobce populárních mikrofonů Blue. Loni si za 89 milionů pořídil firmu Streamlabs vyvíjející Open Broadcaster Software, který využívá většina herních streamerů na Twitchi, YouTubu i Mixeru.

Diskuze (12) Další článek: Test grafické karty Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6: Čachry s výkonem i cenou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,