Hardware | Logitech | Myši

Logitech MX518: legendární herní myš se vrací s řadou vylepšení

Logitech je jedním z nejsilnějších hráčů na poli počítačových periferií, včetně herního hardwaru. Tento týden firma oznámila, že vrací do hry 14 let starou herní myš MX518. Samozřejmě nehodlá o své místo na slunci bojovat zastaralým produktem – reinkarnovaná verze dostává celou řadu vylepšení.

Remake myši Logitech MX518 přichází s lepšími materiály, jinými tlačítky a vylepšeným hardwarem. Jedním ze zásadních kladů má být rychlost odezvy, kterou výrobce deklaruje na jednu milisekundu.

Reinkarnace myši

Sám výrobce k reinkarnaci uvádí: „Vytáhli jsme původní formy z trezoru a pečlivě je restaurovali – až po původní lesklý kryt. Je to ten klasický, pohodlný tvar, který dobře znáte a máte rádi, nyní s moderními komponenty odpovídajícími dnešním pokročilým standardům.“

Logitech MX518
Logitech MX518

Myš je vybavena snímačem HERO 16K s frekvencí snímání až 17 tisíc snímků za sekundu a osmi programovatelnými tlačítky. Těm lze pomocí softwarového balíku Logitech Gaming Software přiřazovat různé funkce, příkazy a makra, což nejvíce oceníte právě ve hrách.

Citlivost myši je možné operativně měnit pomocí tlačítek pod a nad kolečkem. Podporována jsou DPI 400, 800, 1600, 3200 a 6400, nicméně softwarově lze nastavit i další hodnoty. Výdrž hlavních tlačítek výrobce deklaruje na padesát milionů kliknutí.

Čekání na MX518

Logitech MX518 má vlastní integrovanou paměť, do které je možné uložit až pět vlastních profilů, jež lze pak pomocí Logitech Gaming Software přenášet mezi zařízeními. Uložená nastavení budou funkční na libovolném počítači bez nutnosti využití dalšího softwaru.

Logitech MX518
Logitech MX518

Pokud už se nemůžete dočkat, jak si s poslední inkarnací MX518 zahrajete, patrně vás nyní trochu zklameme. I když už je k dispozici pro předběžné objednávky (s cenou 60 dolarů, respektive 1659 korun), výrobce zatím neoznámil oficiální datum vydání.

Technické parametry Logitech MX518:

  • Rozměry: 131 × 73 mm × 43 milimetrů
  • Hmotnost: 101 gramů
  • Délka kabelu: ~ 2,10 metru
  • Senzor: HERO16K (rozlišení: 100–16 000 DPI)
  • Připojení: USB
  • Podporované systémy: Windows 7 nebo novější či macOS 10.11 nebo novější
Diskuze (9) Další článek: Nová zbraň pro lovce mimozemšťanů? Šikovná vychytávka dokáže detekovat život na dlouhé vzdálenosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,