Klávesnice | Logitech | Myši

Logitech chrlí novinky. G413 je ostrá klávesnice pro hráče, POP Keys má divoké barvy a výměnné smajlíky

Herní značka Logitech G přináší na český trh mechanické herní klávesnice Logitech G413 SE a G413 TKL SE (to samé bez numerického bloku). Hlavní výhodou má být nekompromisní kvalita za výhodnou cenu – to je 1 899 Kč, resp. 1 699 Kč.

Spínače jsou mechanické a výrobce slibuje perfektní hmatovou odezvu, na rozdíl od běžných klávesnic tento herní model zvládne současné stisknutí až šesti kláves. Hmatníky jsou z PBT, což je materiál, který se neleskne, nebledne a díky zvýšené odolnosti přežije i „vypjaté herní situace“. Dojem dokresluje bílé LED podsvícení a černý horní kryt z kartáčované slitiny hliníku a hořčíku.

high-resolution-png-g413-se-pbt-keycaps.jpghigh-resolution-png-g413-tkl-se-pbt-keycaps.jpg
S numerikou, nebo bez, volba je na vás.

Druhá novinka na trhu (představená už v listopadu) má úplně jiné priority. V řadě Studio jde především o styl. Klávesnice POP Keys a myš POP Mouse mají tři barevné varianty, prohlédnout si je můžete v galerii, ale jsou tu i unikátní funkce. Připojit se dají přes Bluetooth, nebo pomocí USB donglu Logi Bolt. Klávesnice přijde na 2 499 Kč, myš stojí bez koruny tisícovku.

Klávesnice se dodává s osmi vyměnitelnými hmatníky s emoji – čtyři jsou předinstalované, čtyři dostanete v balení a můžete je kdykoliv měnit. Kterého smajlíka ta která klávesa vloží, lze konfigurovat v obslužné aplikaci Logitech Options (Windows, Mac). Horní řádka funkčních kláves ovládá screenshoty, mikrofon, přehrávání médií a řadu dalších funkcí.

noty 56.jpgnoty 60.jpgnoty 62.jpg
POP Mouse a POP Keys. Tady jde především o styl, ale ani tady nechybí unikátní vlastnosti.

Emoji umí i POP Mouse – speciální horní tlačítko otevře nabídku, kde si jediným kliknutím vyberete (ale lze nastavit i pro ovládání jiných funkcí). Jak je u Logitechu dobrým zvykem, nechybí kolečko Smartwheel, které se automaticky přepíná z režimu vysoké přesnosti na rychlé rolování. Díky trojici bluetooth profilů lze přecházet mezi různými zařízeními od počítače přes chytrou televizi po mobil, díky už zmíněnému programu Logitech Options lze snadno kopírovat text, soubory a obrázky mezi počítači (funkce Logitech Flow).

Diskuze (5) Další článek: Severokorejská raketa pořídila snímky Země z vesmíru. To by byl úspěch, ale Kimovu režimu se nedá všechno věřit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,