Software | Seznam.cz | Windows 10 | Aktualizace

Chyba LocalBridge.exe s kódem 0xc000012f straší uživatele po aktualizaci Windows. Může za ni software Seznamu

Mezi českými uživateli Windows 10 se poměrně rozšířila chybová hláška LocalBridge.exe - Chybná bitová kopie, případně SkypeBridge.exe – Chybná bitová kopie. Doprovázena je kódem chyby 0xc000012f a po odklepnutí tlačítka „OK“ chybový dialog zmizí, ale zpravidla se dřív nebo později objevuje znovu. Chyba se zpravidla objeví po instalaci aktualizace Windows 10, ovšem nejedná se ani tak o chybu Microsoftu. 

Problém způsobuje software z produkce českého Seznamu, a to buď aplikace Pošťák nebo Lištička. Především Lišťičku mohou mít mnozí uživatelé nainstalovanou, aniž by si to uvědomovali. Jedná se každopádně o starší a již neudržované programy, které již nejsou připraveny na nové standardy Microsoftu. Ten některé starší a moderními programy již nepoužívané knihovny ze systému odstraňuje, což pak může způsobovat chyby. 

Řešení výše uvedené chyby tak spočívá v odinstalování programů z produkce Seznamu. Pokud se vám objevuje podobná hláška i s názvem aplikace SkypeBridge.exe v záhlaví okna, odinstalujte rovněž Skype a nainstalujte nejnovější verzi. Chybové hlášky už se pak přestanou objevovat. 

Jak software Seznamu odinstalovat

Nejprve doporučujeme nahlédnout do spuštěných procesů (stiskněte Ctrl+Shift+Esc) a aplikace Seznamu ukončit. Nahlédněte také do záložky „Po spuštění“, kde najdete položky Szinstall.exe a Wszndesktop.exe, na které klikněte pravým tlačítkem a zakažte je. Pokud nyní restartujete počítač, chybové hlášky už se nezobrazí, ale starý software je stále v počítači. 

Pro odinstalování navštivte Nastavení systému a v něm vyhledejte položku Přidat nebo odebrat programy. Zobrazí se vám výpis aplikací a funkcí, ve kterém vyhledejte Seznam software a odinstalujte. 

0ce079a1-6043-4034-8bb6-01dbefc08eab 
Odinstalace starého softwaru od Seznamu

Pokud chcete podrobnější návod, uveřejnil ho přímo Seznam na svém webu


Tip: Přečtěte si články, ve kterých redaktoři našich technických webů radí, jaké jsou aktuálně nejlepší produkty v různých kategoriích. Mobily, počítače, televizory, sluchátka, fotoaparáty...

Diskuze (9) Další článek: Dražší verzi monitoru Apple Pro Display XDR můžete utírat pouze speciálním hadříkem přímo od Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,