Listen.com má vážný zájem o Scour

Scour se už z bankrotu nevylíže, nyní již téměř patří Listen.com.
Scour, provozovatel výměnného systému Scour Exchange, v půlce října vyhlásil bankrot. Důvodem byly především zatěžující soudní spory, na jejichž pokračování prostě neměl prostředky. Potřeboval čas na vypracování strategie, a dojednání budoucích partnerských vztahů. Ač tvrdil, že se to nedotkne samotné sítě Scour Exchange, ta se nyní chová velmi nespolehlivě a jen zřídkakdy se podaří připojení, prostě o ni nikdo nepečuje.

V současné situaci přišel zachránit Scour server Listen.com, který se specializuje na katalogizování skladeb v MP3 a dalších formátech. Nebuduje jen prostý katalog skladeb, který nemá žádnou přidanou hodnotu, klade důraz na komentovaný předvýběr vhodných skladeb. Důležité také je, že velmi dobře vychází s vydavatelskými společnostmi, které jej využívají k propagaci nově uváděných cédéček.

Listen.com získal jen aktiva Scouru, nebude se tedy za něj pouštět do soudních sporů a budoucnost začlenění Scouru odložil až na dobu po rozhodnutí soudu. Samotný Scour je kromě problematického klienta pro sdílení souborů také katalogem volně dostupné hudby a videa, dokáže tedy s Listen.com najít společnou řeč. Listen.com zatím o budoucnosti nehovoří a je tedy velmi nejisté, že by současný Scour Exchange přežil beze změny přejmenování na Listen Exchange. Listen.com se bude velmi snažit si nenahněvat nahrávací společnosti a strategii bude volit velmi obezřetně. Stejně tak mu celý Scour nepatří úplně, pokud někdo přijde s lákavější nabídkou, má ještě šanci. Prakticky to znamená definitivní konec Scour Exchange, jak jsme na něj byli zvyklí.

Váš názor Další článek: Intel opět hýbe cenami a opět směrem dolů

Témata článku: , , , , , , ,